Vairuotojai pasipiktinę: suremontuotoje sankryžoje – spąstai padangoms | KaunoDiena.lt

VAIRUOTOJAI PASIPIKTINĘ: SUREMONTUOTOJE SANKRYŽOJE – SPĄSTAI PADANGOMS

Suremontuotos gatvės ne tik džiugina, bet ir daro nuostolių. Po rašinio apie J.Janonio gatvėje sumontuotas lietaus nuotekų groteles bei aštrius šaligatvio bortelius, pjaustančius automobilių padangas, paaiškėjo, kad panaši situacija yra ir vadinamajame turbožiede, neseniai įrengtame P.Lideikio ir Pamario gatvių sankryžoje.

Aštrūs borteliai čia plėšo net miesto autobusų padangas.

"Važiuoti pirmąja juosta neįmanoma, nes sudėtinga išsukti tokiu mažu žiedu. Be to, ten laukia savotiški spąstai, mat prie grotelių bortų kampai yra labai aštrūs ir išsikišę. Todėl važiuodami iš Melnragės nesukame į pirmąją žiedo juostą, važiuojame tiesiai į antrąją. Mano paties patirtis yra liūdna, todėl tvirtinu, kad ne vienas autobusas ten yra suplėšęs padangas. Kelininkai įrengė naują žiedą, labai juo gyrėsi, bet tokios svarbios smulkmenos neapgalvojo", – piktinosi autobusą vairuojantis klaipėdietis Jonas.

Kelininkai įrengė naują žiedą, labai juo gyrėsi, bet tokios svarbios smulkmenos neapgalvojo.

Bendrovės "Žemkasa", įrengusios šį transporto žiedą, technikos direktorius Vitas Ramanauskas tikino po rašinio "Klaipėdoje" apie J.Janonio gatvės problemas pats apžiūrėjęs padangas plėšančius bortelius ir pripažino, kad jie išties yra pernelyg aštrūs.

"Kai nutirps sniegas, mes būtinai akmeninius šaligatvio bortelius nugludinsime. Taip atsitiko todėl, kad pagal projektą turėjome panaudoti tuos pačius, prieš remontą čia buvusius akmeninius bortelius. Jie yra aukštesni nei grotelių konstrukcija, todėl išsikiša ir nelabai atidiems vairuotojams kelia problemų. Apie turbožiedą kol kas jokios informacijos neturėjome. Gali būti, kad ten yra ta pati bėda, bet tiesa ir tai, kad vairuotojai turėtų būti atidesni. Jeigu jie važiuotų lėčiau, neprisiglaustų prie krašto, ir padangos liktų sveikos. Būtinai apžiūrėsime ir šį mūsų objektą, kai tik neliks sniego", – tikino V.Ramanauskas.

"Žemkasos" darbuotojai tikino nelauksiantys savivaldybės valdininkų paraginimų grįžti prie savo darbų.

Autobusų vairuotojai turbožiede nepaiso eismo taisyklių ir iš pirmosios eismo juostos į žiedinę sankryžą ne suka, o važiuoja tiesiai į antrąją jo juostą.

Šaltuoju metų laiku tai nesudaro problemų kitiems vairuotojams, tačiau, kai atšils ir prie jūros patrauks daugiau ratuotų poilsiautojų, tokie priverstiniai autobusų vairuotojų manevrai gali sukelti ir avarinių situacijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Rita

Galima padėkoti tiems kurie kelius remontuoja.Keliai puikiai buvo pernai suremontuoti o svarbiausia atsirado keliuose juostos,kurios netrukdo tiesiai važiuojantiems ir tiems, kas nori sukti į šoną.Geras,puikus kelių ženklinimas,galima pasidžiaugti.Tačiau po metų, kelių stovis pasikeitė ,ne į gerą pusę,kaip ir visada po žiemos būna.

Pilietis

Keliai suremontuoti po žiemos vėl siaubingi.Gaila, kaip pasižiūri ,pinigų tiek išleidžiama ir tik tokiam trumpam laikui.Manau reikia galvoti ,apie geresnį kelių remonto variantą.Kad kainuotų pigiau o tarnautoju ilgiau.

Gerb. Žurnalistai

Nors kartą padarykite darbą iki galo - išsiaiškinkite kas pasirašė darbų priėmimo aktą. Pasakėte A, pasakykite ir B. Jei čia sustosite, ir ateityje Lietuvėlė niekur į priekį nepajudės. Turi būti žinomos pavardės atsakingųjų už brokuotą darbą. Žmonės turi teisę žinoti kas kaltas už nemokšišką darbą ir valstybės, t.y., mūsų visų, pinigų švaistymą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS