A. Vaitkus: Klaipėda rinksis ateitį, praeitį arba skandalus | KaunoDiena.lt

A. VAITKUS: KLAIPĖDA RINKSIS ATEITĮ, PRAEITĮ ARBA SKANDALUS

  • 113

Jau po dviejų dienų klaipėdiečiai spręs, kokiame mieste jie nori gyventi: augančiame, stagnuojančiame ar paskendusiame intrigose. „Iki šiol mūsų miesto vadovai nesugebėjo pasirūpinti Klaipėda taip, kad miestas augtų ir spindėtų. Nesugebės miestu tinkamai rūpintis ir tie, kurie per rinkimus teikė ne idėjas, o ieškojo skandalų. Skaidrumas, tikėjimas miesto galimybėmis ir kompetencija - tai mūsų komanda. Matanti Klaipėdą kaip gyvą, žalią ir labai patogų miestą gyventi, mokytis, dirbti bei kurti šeimą. Jums, svečiams, kiekvienam“, – sako kandidatas į merus Arvydas Vaitkus.

Puolimas – baimės rezultatas

Klaipėda gali daugiau – A. Vaitkaus ir jo komandos šūkis. Rinkimų batalijos parodė, jog tai kur kas daugiau nei šūkis. „Tai – visos mūsų rinkimų kampanijos reziumė. Subūrę tokią stiprią ir kompetentingą komandą, laukėme reakcijų. Norint su stipriu varžovu konkuruoti lygiaverčiais argumentais, reikia turėti drąsos. Pastarųjų mėnesių istorija rodo, kad drąsos rinkimuose kautis garbingai, kaip lygus su lygiu, ne visi mūsų oponentai rado. Tai ir gerai, ir blogai. Gerai, nes parodė, koks teisingas mūsų pasirinkimas. Blogai, nes šie žmonės, jų partijos turės įtakos mūsų miestui ir po rinkimų. Miestui reikia kuriančių, o ne destruktyvia veikla užsiimančių politikų“, - apibendrina A. Vaitkus.

Vaitkaus komanda - žmonės, vykdomose veiklose jau įrodę kiek daug įmanoma padaryti, kuomet yra aiškus tikslas, kompetencija ir valia dirbti. „Žiūrint į komandos narius akivaizdu, kad esame vieni stipriausių šiuose rinkimuose. Tai ne tik mūsų mieste, bet Lietuvoje bei pasaulyje žinomi profesionalai, kurių kelyje buvo daug įveiktų iššūkių. Tačiau gebėjimas siekti tikslo, nepaisant sunkumų, yra ta savybė, kurios mūsų miestui šiandien labiausia trūksta“- įsitikinęs A. Vaitkus.

Kartu – žmonės, įrodę savo vertę

Komandą, pasiruošusią atskleisti Klaipėdos galimybes, sudaro žmonės, savo išskirtinį profesionalumą jau įrodę mokslo, verslo, meno, kultūros bei verslo srityse. Puikiai išmanantys teisę, finansus, vadybą ir gebantys dirbti su labai didelės apimties organizacijomis bei biudžetais.

Artūras Bogdanovas, Vidmantas Dambrauskas, Antanas Kontautas, Arūnas Tuma, Ligita Girskienė, Romaldas Idzelevičius, Eurelijus Žukauskas, Arūnas Andziulis, Viktoras Senčila, Aušra Zarambienė - tai yra tik dalis kartu su A. Vaitkumi į rinkimus einančių žmonių. Jų indėlis į Klaipėdos gerovę jau dabar yra matomas ir žinomas visoje šalyje, o kai kuriais atvejais - ir pasaulyje.

“Mūsų sąraše - 31 žmogus. Kiekvienas iš jų kuria uostamiesčio istoriją. Šiuos žmones vienija ne tik atsakomybė ir profesionalumas. Svarbiausia komandos vertybė - skaidrumas. Taip pat aiškūs prioritetai ir siekis dirbti miesto labui, o ne savo interesams. Mūsų komandos atvirumas kelia vis didesnę įtampą oponentams ir dabartinei miesto valdžiai. Tai tik parodo, kad keliame teisingus klausimus“, - pabrėžia A. Vaitkus.

Įkvepia klaipėdiečių aktyvumas ir drąsa

Pasak A. Vaitkaus, nors dirbdamas uosto direkcijos vadovu jis daug laiko skirdavo bendravimui su klaipėdiečiais, tačiau tokių galimybių, kokias suteikė rinkimai, dar neturėjo.

Visa komanda per pastaruosius du mėnesius dalyvavo dešimtyse susitikimų su klaipėdiečiais. Taip pat daugiau nei dešimtyje debatų, organizuotų tiek Klaipėdoje, tiek nacionalinėje žiniasklaidoje.

„Gyvą bendravimą visada laikiau labai svarbiu lyderio akcentu. Susitikimuose su klaipėdiečiais aiškiai pajutau, kaip jie pasiilgę tikro dialogo su miesto valdžia, išklausymo ir diskusijų - apie jų kvartalą, apie visą miestą ir jo santykį su aplinkiniais rajonais. Tai ir yra vienas svarbiausių mero uždavinių - būti su miesto žmonėmis ir girdėti juos. Miestiečiams svarbu išgirsti siūlomas idėjas ir turėti galimybę jas aptarti. Mūsų komanda pasižada, kad susitikimų su miestiečiais bus nuolat - miestą kursime kartu“, - įsipareigojo jis.

Klaipėdos ateitis – konkuruoti su Vilniumi?

Uostamiesčiai visame pasaulyje yra unikalūs miestai. Jų energija - tai žmonės, gyvenantys prie vienos reikšmingiausių stichijų. Jūra sukuria išskirtinius miestus ir suformuoja išskirtinę žmonių pasaulėžiūrą: laisvus, tikinčius ir labai darbščius. Galima teigti, jog Klaipėda turi viską, kad būtų ryškiausias Lietuvos miestas.

„Ar mes turime aplenkti Vilnių? To nereikia daryti, nes uostamiesčiai visame pasaulyje visada koja kojon eina su sostinėmis. Jūriniai miestai, kurių vadovai supranta, jog didžiausias miesto turtas yra jo gyventojai, dažnai minimi pirmi, tik po to kalbama apie sostines. Ar gali taip atsitikti ir Lietuvoje? Taip. Klaipėda ilgus metus buvo vadinama antru miestu po šalies sostinės. Mes su komanda žinom, kad šis miestas vertas dar daugiau. Būti pirmas regione, būti Baltijos jūros žvaigžde“, - sako įžvalgomis apie Klaipėdos perspektyvas dalinasi A. Vaitkus.

Politinė reklama apmokėta iš LVŽS rinkiminės sąskaitos. Užs. 1663858

Rašyti komentarą
Komentarai (113)

Tiesa!

Balsuosiu nors ir už velnią bet tik ne už Klaipėdos mafija su dūdos šeima

Mhh...

Jau geriau už mulki Titova nei už šita stiprų drasų Vitkų!

Reklama

Užsakomieji straipsniai... vėl sumokėta verslininku, nes iš kur pas šį sąžininga ir dorą žmogų tiek pinigų... vat tai koks Tadas Blinda šių laikų. Pasiaukos dėl mūsų visų, alga nuo 6500 iki 3500 susimažins, kovos už paprastus žmones ir rūpinsis jais. Ka nuveiket iki kadencijos žmonių labui??? Nelabai kas girdėt apie jus buvo kaip ir apie visa komanda. O tie kurie tiki kad rūpi paprstu daugiabučiu gyventojai galit ir paprasti žmonės ant kuriu jojama nedidinat nei algu nei suteikiant normalių sąlygu tai balsuokit aišku, vietinis Karabasas Barabasas bus ;)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS