„Varpo“ gimnazistams – tolerancijos pamokos | KaunoDiena.lt

"VARPO" GIMNAZISTAMS – TOLERANCIJOS PAMOKOS

Klaipėdos "Varpo " gimnazijos moksleiviai tolerancijos, jautrumo ir dėmesingumo žmogui mokėsi kurdami trumpametražius filmukus. Moksleiviams įgyta patirtis padėjo skatinti įvairovę, gilintis į diskriminacijos priežastis ir ieškoti kelių diskriminacijos problemoms spręsti.

"Visi iš prigimties esame lygūs", – tokio šūkio vedamos "Varpo " gimnazijos III ir IV klasių mokinių filmų kūrybinės grupės, vadovaujamos mokytojos Vaidos, įsijungė į konkursą "Atverk akis, pamatyk, kurk", kurį pagal "Įvairovės parko" projektą įgyvendino "Lietuvos neįgaliųjų forumas".

Filmų konkurso tikslas – skatinti jaunimą domėtis diskriminacijos ir nepakantumo apraiškomis, išmokyti atpažinti menkinantį ir diskriminuojantį elgesį bei prisidėti prie tolerancijos visuomenėje skatinimo.

Moksleivių ir studentų kurtuose trumpuosiuose filmuose atsispindėjo jų supratimas apie patyčias, smurtą ir diskriminaciją. Sukurti siužetai atskleidė mokslo bendruomenės, jaunuolius supančios aplinkos poveikį jų suvokimui, siekė įvardyti, koks elgesys su bendraamžiais yra skatintinas, o kokie elgesio modeliai – naikintini.

Kupini entuziazmo klaipėdiečiai gimnazistai noriai kūrė filmukus, o vasario 20 d. buvo pakviesti į Vilnių.

Ten grupelė "Varpo" gimnazijos jaunuolių dalyvavo popietėje, kurios metu diskutavo ir dalijosi idėjomis patyčių, diskriminacijos bei tolerancijos temomis kartu su vaiko teisių apsaugos ir lygių galimybių kontroliere Edita Žiobiene, "Vaikų linijos" psichologe Jurgita Smilte Jasiulione ir "Įvairovės parko" vadovu Vytautu Valentinavičiumi. Vakare moksleiviai apsilankė nacionaliniuose lygybės ir įvairovės apdovanojimuose, kurie vyko Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre.

Ceremonijos metu taip pat buvo apdovanoti jaunųjų kūrėjų trumpametražių filmų konkurso "Atmerk akis, pamatyk, kurk!" laureatai. Renginyje koncertavo Sasha Song, Monika Linkytė bei prancūzų pianistas Nicolas Stavy. Renginį vedė Dominykas Vaitiekūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gugis

Lietuvos istorija tegul mokinasi, bent nauda bus. Nacionaline lygybe putlerio sunauja Kryme rodo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS