Vasarą – galimybė dantų tiesinimo kapas įsigyti pigiau | KaunoDiena.lt

VASARĄ – GALIMYBĖ DANTŲ TIESINIMO KAPAS ĮSIGYTI PIGIAU

  • 0

Ortodontai pabrėžia įvairius dantų tiesinimo kapomis privalumus, palyginti su tiesinimu breketais. Prireikus kapas galima išsiimti, o prieš valgant tai padaryti būtina. Tačiau sportuoti su kapomis galima, tai daryti yra saugiau nei su breketais.

Kai išsiimti būtina

Dantų tiesinimas kapomis paremtas naujausiomis technologijomis. Kiekvienam asmeniui individualiai gaminamos skaidrios, beveik nematomos kapos kiekvieną dantį stumia itin tiksliai apskaičiuota reikiama kryptimi. Priklausomai nuo gydomo defekto, dantų tiesinimas kapomis trunka nuo 6 mėnesių iki 2 metų. Būtina sąlyga – kapas nešioti ne mažiau kaip 22 valandas per dieną. Taigi, su jomis tenka ir miegoti, ir kalbėti. Tačiau, prieš valgant ir geriant spalvotus, taip pat karštus gėrimus, jas reikia išsiimti.

„Nuo spalvotų gėrimų skaidrios kapos gali nusidažyti ir neestetiškai atrodyti. Nuo karštų gėrimų kapos gali deformuotis taip, kad jas uždėti bus nebeįmanoma“, – pasak „Šypsenos akademijos“ gydymo dantų tiesinimo kapomis koordinatorės Sandros Grikštaitės, neišsiėmus kapų galima gerti tik nekarštą vandenį.

Sportuoti su kapomis saugu – jos neiškrinta, patyrus veido traumą nežaloja odos gleivinės. Breketus pasirinkę profesionalūs sportininkai turi dėtis apsauginę sportinę kapą, nes sportuojant breketai gali pažeisti odą.

Nešiojant kapas gali šiek tiek pasikeisti kalba, artikuliacija, bet, pasak koordinatorės, paprastai tai tęsiasi labai trumpai: „Vis dėlto tai yra svetimkūnis burnoje, liežuvis iš pradžių nebūna prie jo pripratęs. Taigi, pirmomis dienomis artikuliacija pasikeičia, atsiranda lengvas šveplavimas. Tačiau mes visada siūlome jau pirmą dieną užsidėjus kapas kuo daugiau kalbėti. Tada liežuvis labai greitai pripranta prie kapų ir šveplavimas išnyksta.“

Sandra Grikštaitė: baigus ortodontinį gydymą tiek kapomis, tiek breketais, reikia palaikomųjų retencinių aparatų. /„Šypsenos akademijos“ nuotr. 

Ortodontinės kapos – mažos, pagaminamos individualiai pagal kiekvieno žmogaus dantis, jos nedengia, todėl ir nedirgina gomurio gleivinės. S. Grikštaitės žodžiais, pykinti jas įsidėjus neturėtų. „Tiesa, nedidelė dalis žmonių pasižymi stipriai išreikštu pykinimo refleksu – juos kartais supykina net valantis dantis. Savo praktikoje susidūriau tik su viena kliente, kuri, pirmą kartą uždėjus jai kapas, teigė jautusi lengvą pykinimą. Tačiau jau per pirmąsias 5 minutes teigė su jomis apsipratusi. Vis dėlto, jei kartais pykinimo jausmas išliktų ilgiau, mes siūlome kapas kartą per valandą 5 minutėms išsiimti, o paskui vėl įsidėti“, – patarė pašnekovė.

Gydymo kursui pasibaigus

Gydymo kapomis kursui pasibaigus, žmogus visą gyvenimą gali džiaugtis tiesiais dantimis. Tačiau reikia pasirūpinti, kad jie nepradėtų judėti į savo ankstesnę vietą.

„Žmogaus dantys juda visą gyvenimą. Dėl to, baigus ortodontinį gydymą tiek kapomis, tiek breketais, reikia palaikomųjų retencinių aparatų. Prie priekinių dantų liežuvinės pusės mes klijuojame retencines vielutes arba gaminame išimamas retencines kapas. Tokios vielutės žmogus paprastai net nejaučia. Retencines kapas pirmaisiais metais reikia nešioti kiekvieną naktį, antraisiais metais – kas antrą, praėjus keleriems metams – kartą per savaitę ar kas porą savaičių“, – skaičiavo S. Grikštaitė.

Retencinės kapos atlieka ne tik pagrindinę dantų išsaugojimo esamoje vietoje funkciją. Jei pacientas naktį griežia dantimis, tokia kapa apsaugo plombuotus, restauruotus dantis nuo galimų skilimų.

Akcija dantų tiesinimo kapoms „Šypsenos akademijoje“ galioja iki rugsėjo 1 d. Pirmą kartą šios odontologijos klinikos istorijoje taikoma dviguba akcija: 65 proc. nuolaida tyrimams ir iki 25 proc. nuolaida dantų tiesinimo kapoms „AirNivol“.

Pripažinta klinika

Odontologijos paslaugų lyderė Lietuvoje „Šypsenos akademija“ keturiuose miestuose teikia visas odontologijos paslaugas.

Prioritetas: „Mums svarbu, kad mūsų pacientai gautų aukščiausią kokybę už prieinamą kainą“, – sako G. Krikščiūnienė. /„Šypsenos akademijos“ nuotr.

„Mes nuo pat pradžių siekėme sujungti visas odontologines specializacijas: pirminį lygį – dantų gydymą ir higieną ir antrines paslaugas: periodontologiją, endodontologiją, burnos, veido ir žandikaulio chirurgiją, ortopediją ir ortodontiją, taip pat specializuotas paslaugas vaikams. Mums tai pavyko – šiandien esame sparčiausiai augantis odontologijos tinklas, mus renkasi įspūdingas skaičius naujų pacientų. Kiekvieną mėnesį sulaukiame nuo 500 iki 900 naujų, pas mus dar nesilankiusių pacientų registracijų“, – pastebėjo „Šypsenos akademijos“ direktorė Gintarė Krikščiūnienė.

Ji prisipažino, kad sunkiausiai sekėsi suburti ortodontų komandą, mat šios specializacijos gydytojų Lietuvoje labai trūksta. „Mūsų raktas į sėkmę buvo orientacija į technologijas, investicija į mokymus, kompetencijų auginimą ir naujausių gydymo metodikų taikymą. Tai padėjo suburti gausią, net 6 ortodontų, komandą ir visą būrį ortodontinio gydymo koordinatorių“, – teigė „Šypsenos akademijos“ direktorė.

„Mums svarbu, kad mūsų pacientai gautų aukščiausią kokybę už prieinamą kainą. Dėl aktyvių derybų, turimų partnerių ir pasiektų laimėjimų galime pasiūlyti savo pacientams labai geras sąlygas. Visa mūsų komanda kiekvieną dieną aktyviai dirba, kad šiemet sukurtą kainos ir kokybės santykį galėtume savo pacientams pasiūlyti kuo ilgiau, tikimės – visada“, – G. Krikščiūnienės žodžiais, tai, ką klinikai pavyko pasiekti, yra didelis pokytis odontologijoje ir didelės galimybės žmonėms.

„Šypsenos akademija“ – pripažinta įmonė. Ji yra pelniusi sertifikatus „Top įmonė“, „Stipriausi Lietuvoje“ ir „Gazelė“.

„Sertifikatas „Stipriausi Lietuvoje“ teikiamas finansiškai patikimiausioms šalies įmonėms. Jis patvirtina, kad vykdome finansinius įsipareigojimus ir vystome sąžiningą ir skaidrią verslo kultūrą. Jau trečią kartą pelnytas sertifikatas „Top įmonė“ patvirtina, kad esame kurianti vertę ir klojanti tvirtą ekonominį pamatą valstybei įmonė. „TOP įmonė 2022“ kriterijus atitinka vos 6 proc. šalies įmonių, todėl džiaugiamės galėdami būti tarp perspektyvių ir ekonomiškai stabilių įmonių.

„Gazelės“ nominacija suteikiama veržlioms, sparčiai augančioms ir sėkmingai veiklą vykdančioms įmonėms Lietuvoje“, – „Šypsenos akademijos“ nuopelnus vardijo G. Krikščiūnienė.

GALERIJA

  • Vasarą – galimybė dantų tiesinimo kapas įsigyti pigiau
  • Vasarą – galimybė dantų tiesinimo kapas įsigyti pigiau
„Šypsenos akademijos“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS