Vietoj griuvenų – sodas ir aikštelė | KaunoDiena.lt

VIETOJ GRIUVENŲ – SODAS IR AIKŠTELĖ

Uostamiestį toliau bandoma išvalyti nuo vaizdą darkančių apleistų statinių. Miesto tarybos prašoma leidimo nugriauti dar tris objektus. Skaičiuojama, kad darbai atsieis apie 30 tūkst. eurų.

Nugriauti norima buvusias dirbtuves, esančias K.Donelaičio aikštė 5A, sandėlius, virtuvę ir garažą adresu Gintaro gatvė 1, 15 lauko pavėsinių lopšelio-darželio teritorijoje "Berželis".

Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjo pavaduotoja Genovaitė Paulikienė nurodė, kad šie pastatai ir kiemo statiniai netinkami savivaldybės funkcijoms vykdyti, yra nenaudojami.

Visų šių pastatų techninė būklė – prasta. Pabrėžiama, kad atskiros pastatų konstrukcijos turi avarinės būklės požymių ir kelia pavojų žmonių gyvybei, sveikatai, turtui, aplinkai.

Atkreipiamas dėmesys, kad adresu K.Donelaičio aikštė 5A esantis pastatas numatytas nugriauti pagal greta esančio sklypo detalųjį planą. Vietoj griuvenos turėtų atsiras automobilių stovėjimo aikštelė.

Adresu Gintaro gatvė 1 esančius pastatus pagal teritorijos tarp Pievų tako, I.Kanto, Gintaro gatvių detalųjį planą taip pat buvo ketinama pašalinti. Vietoj jų suplanuotas sodas-parkas.

Nugriauti senas betonines pavėsines lopšelio-darželio "Berželis" teritorijoje prašė pačios įstaigos atstovai. Pabrėžta, kad seni statiniai kelia pavojų vaikų saugumui. Vietoj nugriautų betoninių pavėsinių bus pastatytos naujos medinės.

Ne visi miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai, kurio posėdžio metu svarstytas šis klausimas, pritarė, jog visus minėtus objektų reikėtų pašalinti.

Tarybos narys Arūnas Barbšys siūlė palikti prieš beveik šimtmetį pastatytas dirbtuves, esančias K.Donelaičio aikštėje.

"Ar ten tikrai taip "tampriai" viskas yra, kad reikia griauti? Neatrodo. Šalia sklypas privatus, o mes aikštelę įrengsime. Gal reikėtų įtraukti šį objektą į privatizuojamų sąrašą", – svarstė politikas.

Su kolega nesutiko Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius.

"Geras sprendimas pašalinti griuveną, išvalyti, sutvarkyti teritoriją ir įrengti automobilių stovėjimo vietas. Kam laikyti griuvenėlę, jei nežinome, kaip panaudosime", – tvirtino tarybos narys.

Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė džiaugėsi, kad pagaliau bus pradėta valyti teritorija, esanti adresu Gintaro gatvė 1.

"Einame sodo-parko įkūrimo link", – tvirtino vicemerė.

Visi statiniai numatomi griauti miesto biudžeto lėšomis. Skaičiuojama, kad pastatų ir kiemo statinių demontavimas atsieis apie 30 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Tranas

Taip po karo sovietai visa Vites rajona sulygino su zeme...

siaip

Kaip skambu - Vietoj griuvenų – sodas ir aikštelė ! Gal darželiui ir nereikalinga sovietine pavėsine o va dėl Donelaičio g. 5A tai jaučiąsi interesu kvapas, kiek jau spauda rase apie ta vietą ir pats p. Mureika postringavo dėl vielojo intereso tai ten - lik stadioną norisi kažkam prichvatizuoti o dar atsidaro nauja idėja - stovėjimo aikštele ir tt, Ir tikslas pasiektas daugeliui versijų, namas po namu aikštele , daugiaaukštis pastatas sumokėjus kompensacija dėl transporto laikymo ir jo poreikiams aikštele atsiranda ir tt, oi daug versiu , Va įdomu kas vėliau šias idėjas įgyvendins? Kokia verslo visuomene ta „labdara“ miestui sukurs? Kažkas panašaus ir su Gintaro gatvele - bėga gi geros idėjos kai pas „gerus žmonės“ ateina eilė tam versliukui įgyvendinti.

Thomas

Jei pastatai statyti tarpukariu jokiu būdu jų griauti negalima .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS