Vis daugiau klaipėdiečių apsinuodija grybais | KaunoDiena.lt

VIS DAUGIAU KLAIPĖDIEČIŲ APSINUODIJA GRYBAIS

Kol grybautojai džiaugiasi geru sezonu, medikai gelbsti šiomis miško gėrybėmis apsinuodijusiųjų gyvybes. Lietuvoje tokių atvejų kasmet daugėja.

Klaipėdos greitosios pagalbos medikai sulaukia vis daugiau iškvietimų dėl apsinuodijimų grybais. Kai kuriems uostamiesčio gyventojams prireikia rimtesnės gydytojų pagalbos ligoninėje.

Pasivaišinusi grybais jauna moteris vos išvengė liūdnos baigties. 35 metų klaipėdietė dėl sunkaus apsinuodijimo atsidūrė Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje.

Kaip įtaria medikai, pacientė galėjo suvalgyti musmirių. Nors tuos pačius grybus valgė ir jos vyras, tačiau sveikatos sutrikimų jis nepatyrė.

Pagerėjus sveikatos būklei, pacientė buvo perkelta į Infekcinių ligų skyrių. Pasak KUL vyriausiojo gydytojo Vinso Janušonio, rimtesnės medikų pagalbos prireikė ir dviem vyrams. Dėl virškinimo sutrikimų bei diagnozuoto gastroenterito jie buvo paguldyti į Vidaus ligų skyrių.

V.Janušonis pastebėjo, kad grybų aukų sulaukiama kasmet.

"Pacientai dažniausiai guldomi į Reanimacijos skyrių, nes apsinuodijimas grybais tik iš pirmo žvilgsnio atrodo lengvas – situacija gali labai greitai pasikeisti", – įspėjo ligoninės vadovas.

Lietuvoje apsinuodijimų grybais kasmet daugėja. Prieš trejus metus užregistruoti 64 apsinuodijimo grybais atvejai, prieš porą metų – 95. Du žmonės mirė. Pernai pasitaikė 89 apsinuodijimo atvejai ir dvi mirtys.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Tomas

nu kosmaras kazkoks. tai kokio velnio musmeres rinkti ir virti? juk tokie metai - pilna baravyku. galetum kitokiu ir nerinkti vistiek uztektu visiems. o del palaizymo ir kartumo: miskai pilni bomzu ir prasigerusiu zmogeliuku. nemanau kad jie jaucia kartuma :))))

raskilėlė

na ir kas per žmonės, neskiria musmėrių nuo gerų grybų.Patarimas, jeigu jums grybas nežinomas, butinai jį perpjaukite pusiau ir palaižykite, jeigu kartus, tai nuodingas, o jus nuo palaižymo neapsinuodysite ir tokio pat grybo nebeimsite.

daug zinanciai

Kam sopa, tas ir dejuoja
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS