VMVT inspektoriai Jūros šventės metu aptiko pažeidimų | KaunoDiena.lt

VMVT INSPEKTORIAI JŪROS ŠVENTĖS METU APTIKO PAŽEIDIMŲ

Savaitgalį vykusios Jūros šventės metu Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai aptiko keletą higienos, produktų laikymo sąlygų ir kitų pažeidimų.

Anot VMVT Klaipėdos departamento direktoriaus Antano Baužos, įspūdis dėl prekiautojų buvo geras, didžioji dalis šventei buvo pasiruošę, laikėsi reikalavimų. Nepaisant to, kai kur tam tikrų taisyklių laikymosi pasigesta.

„Dviejose vietose prekiavo mėsa be šaldymo įrenginio, viena kavinė neužtikrino produktų laikymo sąlygų, kepta duona buvo laikoma ne maisto produktams skirtuose maišuose, taip pat neturėjo tekančio vandens, buvo fiksuoti ir higienos pažeidimai. Jie fiksuoti ir viename vadinamajame maisto sunkvežimyje. Paukštienos patiekalai buvo atlaidinti aplinkos temperatūroje, žirniai su spirgučiais, kurie keletą metų buvo rizikingas patiekalas, buvo laikomi plius 33 laipsnių temperatūroje“, – pasakojo A. Bauža.

Antanas Bauža. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Išvardintų smulkių pažeidimų buvo fiksuota ir kitose vietose. Inspektoriai prekiautojus konsultavo, o prekiautojai į pastabas geranoriškai sureagavo ir klaidas išsprendė.

Mūsų požiūriu, šventė praėjo sėkmingai.

„Mūsų požiūriu, šventė praėjo sėkmingai. Kol kas negavome pranešimų iš Visuomenės sveikatos centro dėl žmonių susirgimų, negavome skundų ir iš visuomenės“, – tikino direktorius.

Dėl dviejų įmonių, kuriose aptikta pažeidimų, VMVT specialistai dar svarstys. Veikiausiai bus taikomos administracinio poveikio priemonės pagal Administracinių nusižengimų kodekso 45 straipsnį.

„O vieną klaipėdiečių kavinę irgi kviesimės pas save pokalbiui, galbūt teks pritaikyti administracinio poveikio priemonę“, – sakė A. Bauža.

Minėto straipsnio pirmoje dalyje nurodyta, kad užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą asmenims nuo 60 iki 140 eurų ir baudą juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims nuo 140 iki 600 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ot naujiena

Gal reiktų dažniau išvysti iš kabinetų,neto pamatysit, va pvz prekiauja zuvimi iš šaldytuvo kuris net neįjungtas

Nezabitauskas

Švyturiui leido savo produkciją pilstyti, o mažiesiems aludariams tai buvo uždrausta. Ar nuskriaustieji protestavo? Mažų mažiausiai, tokią šventę jie turėjo vieningai boikotuoti!

Chi

Daugiausiai žmonių sutraukė rūkytos mėsos gaminių, sūrių paviljonai. Viskas čia gerai, esam sotūs, drūti, sveiki ir laimingi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS