Miesto ir uosto bendrieji planai: žada ieškoti sąlyčio taškų | KaunoDiena.lt

MIESTO IR UOSTO BENDRIEJI PLANAI: ŽADA IEŠKOTI SĄLYČIO TAŠKŲ

Uostamiesčio savivaldybės ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos atstovai aptarė miesto ir uosto bendruosius planus bei galimus jų derinimo aspektus. Rengiant uosto bendrąjį planą, pirmenybę žadama teikti kokybei ir bendrų sprendinių paieškai.

Sausio pradžioje Klaipėdos miesto savivaldybė Uosto direkcijai, Susisiekimo ministerijai ir uosto bendrojo plano rengėjams –  bendrovei "Sweco Lietuva" pateikė 14 dalykinių pastabų dėl uosto bendrojo plano rengimo eigos.

Vakar Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas susitiko su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos infrastruktūros direktoriumi Vidmantu Paukšte bei uosto bendrojo plano rengėjais iš bendrovės "Sweco Lietuva".

"Susitikimas buvo išties darbingas ir dalykiškas. Administracija buvo nusiuntusi pastabas dėl uosto bendrojo plano. Šiandien išgirdome uosto atstovo ir plano rengėjų pastabas. Privalome ne konfrontuoti, o ieškoti konstruktyvių sąlyčio taškų. Sutarėme, jog turime orientuotis į bendrųjų planų parengimo kokybę", – teigė meras.

Pasak V.Grubliausko, uosto bendrasis planas glaudžiai siejasi su miesto bendruoju planu, tad iškilę klausimai bus gvildenami vykstant abiejų šalių diskusijoms.

"Buvo išgirsta ir miesto pozicija, susirūpinimas. Uosto atstovas tikino, jog bendrojo plano užbaigimo procedūros bus pradėtos sulaukus savivaldybės atsakymo į Uosto direkcijos pastabas ", – teigė V.Grubliauskas.

Plano rengėjai artimiausiu metu susitiks su savivaldybės atstovais aptarti iškilusių klausimų.

Susitikimo metu taip pat kalbėta apie alternatyvas dėl transporto koridorių.

Pasak mero, pietinės miesto dalies transporto koridorių perspektyva yra aiški, tačiau šiaurinėje dalyje įžvelgiama naujų galimybių.

"Kalbant apie šiaurinę dalį, galbūt, žiūrint į būsimo specialiojo plano tvirtinimą, atsiras galimybė sieti transporto koridorius kaimynystėje su geležinkeliu", – teigė meras.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

tikrai

Prieš rinkimus jau ir dūdorius pradėjo ieškoti sprendimų, o ne tiesiog kvailai priešintis ir ginti savo namą Melnragėje. Bet tai jau nepadės. Klaipėdai reikia pokyčių, nes su tiek arogancijos ir savanaudiškų paskatų liberalai jau nuvarė miestą.

anot

Vaitkaus ir jo kolukieciu partijos miestas t.y. Klaipeda gali daugiau... aha, ji gali dar daugiau buti apkrauta sunkiasvoriu judejimu, dulkemis, smarve ir kitokia slykscia tarsa , nes to reika uosto akcininkams, busimiesiems miesto tarybos nariams... o jus, klaipedieciai, duskit... jus galit dar daugiau dusti

To Architektas

Jo, uostą reikia iškelti už miesto, pvz. į Kretingalę. "Proto bkštas" populistinėse fantazijose.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS