„Žemynoje“ gerumas kvepėjo pyragais | KaunoDiena.lt

"ŽEMYNOJE" GERUMAS KVEPĖJO PYRAGAIS

Šią savaitę "Žemynos" gimnazijoje sklandė gerumas ir būsimų švenčių nuojauta. Moksleiviai tradiciškai prekiavo savo keptais gaminiais. Vėliau surinkti pinigai bus paskirti vieniems uostamiesčio kūdikių namams.

Prieš kelias dienas "Žemynos" gimnazijos valgykloje kilo neįprastas sujudimas – papuošę stalus moksleiviai prekiavo savo keptais pyragais, pyragaičiais, sausainiais ir kitais gardėsiais.

Čia vyko jau dešimtus metus organizuojama labdaros akcija, kurios metu mokyklos bendruomenė surinktus pinigus skiria Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namams.

Viena akcijos organizatorių, etikos mokytoja Daiva Leskauskienė pasakojo, jog labdaringą gardėsių prekybos maratoną organizuoja kartu su tikybos mokytoja Jurga Gudžiūniene.

Dešimtmetė tradicija geram darbui sutelkia visą mokyklos kolektyvą: pirmadienį gerumu dalijosi ir pyragais tarpusavyje prekiavo pedagogai, antradienį – pirmos ir antros gimnazijos klasių mokiniai, o trečiadienį –
vyriausieji.

"Tradicija užsimezgė labai paprastai: mokiniai sugalvojo "susimesti" pinigų ir aplankyti mažuosius", – pasakojo D.Leskauskienė, pridūrusi, jog akcija kasmet vis populiarėja.

Pirmais metais mokiniai suskaičiavo 40 litų paramos, o štai pernai kūdikių namams Giruliuose paremti surinkta net 1 700 litų.

Bėgant metams keitėsi ir parduodamos produkcijos pobūdis. Buvo bandoma prekiauti rankų gamybos atvirukais, simboliniais gerumo šaukštais, vardiniais pieštukais, tačiau labiausiai pasiteisino mintis pasiūlyti pačių gimnazistų iškeptų gardėsių.

D.Leskauskienė pasakojo, jog mažųjų poreikiai yra patys įvairiausi. Dažniausiai už surinktus pinigus būdavo perkama žaislų, sauskelnių, knygų, tačiau šiemet paprašyta specifinių dalykų – dantų pastos ir šepetukų, kitų higienos priemonių.

Gimnazistai ne tik įteikia dovanas, tačiau ir praleidžia laiką su mažyliais. Jiems parengiama ir speciali programa. Mokytoja džiaugiasi, kad akcija kasmet pavyksta puikiai ir atneša naudos. Moksleiviai savanoriškai dalyvauja renginiuose, patys ar su tėvų pagalba prikepa daugybę saldėsių. Moksleiviai ne tik padaro gerą darbą, tačiau pramoksta prekiauti, serviruoti stalą, įsiūlyti savo gaminį, nes konkurencija čia – didžiulė.

Pyragų šventės populiarėja visoje Lietuvoje. Tokiu būdu labdarą renka ne tik mokyklos ar gimnazijos, bet ir Klaipėdos aukštųjų mokyklų studentai. Surinkta parama dažniausiai skiriama vaikų ir senelių globos namams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS