Žolę nupjaus paskutinį kartą | KaunoDiena.lt

ŽOLĘ NUPJAUS PASKUTINĮ KARTĄ

Uostamiestyje vyksta rudeninis miesto erdvių ir daugiabučių namų kiemų šienavimas. Tikimasi, kad jis bus paskutinis šį sezoną, nors neatmetama galimybė, jog gamta dar gali papokštauti.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, norima, kad prasidėjus niūriajam rudeniui miestas būtų tvarkingas.

„Tikimės, jog nebus taip, kaip prieš kelerius metus. Lapkritį dar buvo ketvirtą kartą šienaujami kiemai. Vyravo šilti orai, žolė augo, reikėjo papildomai ją šienauti, o darbai užtruko“, – prisiminė vadovas.

Daugiabučių namų kiemai įprastai šienaujami tris kartus per sezoną. Prireikus, tai gali būti daroma ir dažniau. Šiemet žolę kiemuose užteko nurėžti tris kartus.
Specialistai tikina, kad dažniau yra šienaujamos reprezentacinės miesto vietos ir skiriamosios gatvių juostos. Miesto želdiniais besirūpinančios įmonės direktorius Gediminas Valašinas tvirtino, kad ši vasara neišsiskyrė iš kitų.

„Gal tik tuo, kad po liepos karščių rugpjūtį apskritai nereikėjo žolės šienauti. Ji paprasčiausiai neaugo. Tačiau turėjome ravėti išsikerojusias piktžoles, kurios gadino bendrą vejos vaizdą“, – teigė vadovas.

Pasak G.Valašino, reprezentacinės miesto vietos šiemet buvo nušienautos apie 10, skiriamosios gatvių juostos – 3–4, parkai – 2–3 kartus. Panašūs skaičiai buvo fiksuojami ir ankstesnėmis vasaromis.

„Ar reikės dar šienauti, sunku pasakyti. Viskas priklausys nuo gamtos. Gal reprezentacines miesto vietas, Taikos prospekto ir Šilutės plento skiriamąsias juostas dar ir teks tvarkyti. Mažesnių gatvelių – greičiausiai ne. Gal dar žolę pjausime ir Skulptūrų parke. Jam skiriamas didesnis dėmesys, nes ši poilsio erdvė yra miesto centre. Jei spalį prasidės šalnos, šienauti nebereikės. Žolė nebeaugs“, – tvirtino vadovas. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nedzinskas

Įdomu, kodėl visiškai neprižiūrima Klemiškės gatvė- nešienajamos pakelės ir grioviai jau keli metai. Susidaro pavojus tiek piestiesiems, tiek transportui...

Silainiu valdybos vadovas

piknaudziauja ,nes zoles piovimu Silainiuose nesirupina,mokame po 13litu i menesi uz aplinkos tvarkyma,o zole kaip zele ,taip ir zele ties Silainiuose 70namo ir aplink ji,matyt taupo pinigus,o kur jie nueina-idomu. Kiemas sluojamas labai gerai,bet ir tik tada,kada kiemsargi atsiuncia valdytojas,jam turbut ,is kabineto geriau matosi siuksles,nei kiemsargiui!!! Idomu,kada bus tvarka seniunijose,kada baigsis naudojimasis butu savininku pinigais???-kada bus tvarka,gal todel taip nenorima galutinai palikti sovietmecio sistema,o kaip manote jus, -a?!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS