Zoologijos sode – žiemos ramybė | KaunoDiena.lt

ZOOLOGIJOS SODE – ŽIEMOS RAMYBĖ

Kai kurie zoologijos sode įsikūrę gyvūnai užsnūdo žiemos miegu. „Mini zoo“ gyvenanti meška Maša jau porą savaičių pučia į ūsą, nosį į lauką vis rečiau iškiša ir šiltųjų kraštų laukiniai gyvūnai.

Meškai nebetrukdo

Neseniai trimis baltaisiais tigriukais pagausėjusi „Mini zoo“ šeima jau rengiasi žiemai. Nors tikrieji šalčiai Klaipėdos dar nepasiekė, gyvūnai elgiasi, kaip ir pridera tokiu metu.

Meškutė Maša jau porą savaičių snaudžia žiemos miegu. Zoologijos parko darbuotoja Rasa Vėliūtė pasakojo, jog gauruotoji miegui susiruošė vos atslinkus pirmiesiems šalčiams.

„Ji atsisakė maisto ir pradėjo ruoštis miegui. Netrukdome jai“, – pasakojo R.Vėliūtė.

Šiuo metu smalsuoliai mylimos meškos aplankyti negali, ji „Mini zoo“ darbuotojų akylai saugoma nuo pašalinių dėmesio ir bet kokių veiksnių, galinčių nutraukti saldų gauruotosios miegą.

Planuojama, kad miegalė į ūsą pūs iki pirmosios pavasario šilumos.

Siaučia žvaigždės

Kiti „Mini zoo“ gyventojai taip pat gyvena žiemos ritmu. Liūtas, tigrai, pumos ir kiti šiltųjų kraštų gyventojai vis rečiau pasirodo savo kiemeliuose.

Tiesa, didžiosios katės čia dar užsuka kasdien, tačiau beždžionės jau kurį laiką gyvena kitoje, specialiai joms pritaikytoje patalpoje ir į lauką nosies nekiša.

Žiemišku vangumu iš egzotinių gyvūnų nepasižymi tik trys prieš maždaug mėnesį pasaulį išvydę baltieji tigriukai. Jie noriai išdykauja ar šėlsta su juos lankančiais žmonėmis.

Zoologijos parko darbuotojai juokauja, kad smagusis trejetas jau tapo tikromis žvaigždėmis. Jiems netrūksta nei darbuotojų, nei gyvūnų mylėtojų, nei žiniasklaidos dėmesio.

Orai veikia ne visus

Vis dėlto ne visų zoologijos sodo gyventojų įpročiams įtakos turi kol kas tik kalendoriuje įsismarkavusi žiema. Vos vėsesniu oru ir kiek sumažėjusiais lankytojų srautais labiausiai džiaugiasi mūsų klimato zonos gyvūnai.

Visoje teritorijoje viena kitą pavydamos smagiai laksto stirnos bei kiti neplėšrūs miško gyvūnai.

Kiek žemiau nusileidžiantis termometro stulpelis galvos skausmo nekelia ir ožiams, lamoms, avims ar didiesiems raguočiams.

Kol kas net kupranugariai dar oriai vaikštinėja specialiai jiems skirtoje teritorijoje.

Guviausi – ožiukai. Jie, rupšnodami obuolius bei kitą jiems patiekiamą ėdalą, akimis seka kiekvieną praeinantį pro šalį ir nelyg šuniukai laukia skanėsto ar bent jau pasiryžusiųjų pakasyti paausį.

Spindi balta spalva

Zoologijos sode ramiai dienas leidžia ir didžiulėmis akimis klapsinčios baltosios pelėdos. Išsiilgusiesiems sniego šios gražuolės neabejotinai praskaidrins dieną.

Nors už lango dėl lietaus jau susidarė tikros purvo vonios, tačiau šie sparnuočiai tiesiog spindi akinamu baltumu ir nenuleidžia žvilgsnio nuo lankytojų.

Žaisti akių karą su šiomis didžiaakėmis – tikras iššūkis net ir atkakliausiems lankytojams.

„Žiemai pasiruošėme prieš porą savaičių, kai buvo pirmosios šalnos. Nors dabar orai kiek šiltesni, tačiau gyvūnai gyvena žiemos režimu“, – pastebėjo R.Vėliūtė.

GALERIJA

  • Ramybė: baltosios pelėdos nenuleidžia skvarbaus žvilgsnio nuo lankytojų.
  • Zoologijos sode – žiemos ramybė
  • Zoologijos sode – žiemos ramybė
  • Zoologijos sode – žiemos ramybė
  • Zoologijos sode – žiemos ramybė
  • Nebijo: kiek atvėsę orai negąsdina kupranugarių, kurie, glausdamiesi vienas prie kito, dar mėgaujasi grynu oru.
  • Maistas: smagiausiai šiuo metu jaučiasi raguočiai, guviai kramsnodami vaisius ir daržoves.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS