5,6 mln. eurų žalos Kuršių nerijai byloje bus sakomos baigiamosios kalbos | KaunoDiena.lt

5,6 MLN. EURŲ ŽALOS KURŠIŲ NERIJAI BYLOJE BUS SAKOMOS BAIGIAMOSIOS KALBOS

  • 4

Kuršių nerijos nacionalinio parko niokojimo, padarant 5,6 mln. eurų žalą, byloje antradienį bus sakomos baigiamosios kalbos.

Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjamoje byloje planuojamas prokuroro pasisakymas. Joje valstybės kaltintojas siūlo teisiamiesiems bausmes.

Tyrimo metu surinkta duomenų, kad 2020 metų gegužės-rugsėjo mėnesiais, įgyvendinant Neringoje esančios Taikos gatvės dalies rekonstrukciją, beveik 2000 tonų rekonstrukcijos metu susidariusių statybinių atliekų – frezuoto asfalto – buvo neteisėtai išpilta ir išstumdyta valstybės saugomose teritorijose. Taip buvo suformuoti trys keliukai.

Anot prokuratūros, už 1,72 km ilgio kelio atkarpos tvarkymą atsakingi kaltinamieji, žinodami, kad projekte nėra numatytos galimybės panaudoti seną asfaltą, o rekonstrukcijos metu susidarančios statybinės atliekos privalo būti perduotos atliekų perdirbėjui, galimai organizavo šios statybinės atliekos neteisėtą panaudojimą saugomose teritorijose.

Niokojimu kaltinami bendrovės „Akordas 1“ vadovas Gintautas Matulevičius, jo pavaduotojas Mindaugas Karpičius savo kaltės neprisipažįsta, o jų gynėjai nurodo, jog frezuotas asfaltas saugomoje teritorijoje buvo išpiltas su Neringos valdžios žinia.

G. Matulevičius ir M. Karpičius kaltinami, jog siekdami turtinės naudos, galėjo piktnaudžiauti tarnybine padėtimi bei pažeisti aplinkos apsaugos priežiūros taisykles ir kitus teisės aktų reikalavimus.

Bylos duomenimis, dėl išpiltų atliekų padaryta žala žemės paviršiui, sunaikintos būdingos pievos, suformuota nauja kraštovaizdį keičianti linija, kontrastinga aplinkai spalva, pakeistas kraštovaizdžio tipas, jis buvo sukultūrintas.

Paskaičiuota 5,6 mln. eurų aplinkai padaryta žala. Civiliniu ieškovu šioje byloje yra Aplinkos ministerija.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

šakalį

ant kuolo

(-_-)

taigi čigoniukas sakė, kad ten ne aksvaltas, bet meteoritai, o gamtos mokyklų statytoja paaiškino, jog tai tik facebook'o išsigalvojimai. Viso pasaulio durniai, vienykitės !

Pinigų vergai

Nedovanotina, nusikalstamas elgesys net ir unikaliausiame Nacionaliniama parke!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS