Aferistai apsimeta gydytojais | KaunoDiena.lt

AFERISTAI APSIMETA GYDYTOJAIS

Pastaruoju metu Klaipėdoje plinta nauja sukčiavimo mada – apgavikai prisistato gydytojais ar masažuotojais. Pareigūnų teigimu, patiklūs senjorai itin lengvai pasiduoda manipuliacijoms, kurios susijusios su jų sveikata.

"Auksinis masažas"

Gyventojai vis dar nesunkiai pakliūva į sukčių pinkles. Pastebima, kad dabar lengvo grobio ieškantys gudragalviai skelbiasi ne pareigūnais, o gydytojais.

Praėjusią savaitę uostamiestyje fiksuoti net keli tokie sukčiavimo atvejai.

Penktadienį į Klaipėdos policijos pareigūnus kreipėsi 1939 m. gimusi moteris. Esą kovo 27 d. į jos butą Laukininkų gatvėje užėjo apie 45–50 m. juodaplaukė. Masažiste apsimetusi moteris apgaulės būdu išviliojo 10 eurų.

Be to, masažuodama senjorę nepažįstamoji mikliai ir nepastebimai nusegė jai nuo kaklo aukso grandinėlę, vertą 350 eurų.

Klaipėdos policijos budinčio pareigūno teigimu, veikiausiai tai čigonų gudrybė.

"Nuolat aiškiname gyventojams, kad neįsileistų nepažįstamų asmenų į namus, bet situacija nelabai keičiasi. Padarė masažą ir išėjo su grandinėle. Panašu į čigonų stilių", – svarstė policijos atstovas.

Nebetiki pareigūnais

Penktadienį pareigūnams apie apgavystę papasakojo dar viena panašaus amžiaus moteris.

1938 m. gimusi  klaipėdietė aiškino, kad tos pačios dienos pavakarę, 16 val., į laidinį namų telefoną jai paskambino gydytoju prisistatęs vyras ir pareikalavo 3 tūkst. eurų už operaciją.

Sukčius melavo, esą senjorės dukra sužalojo kitą asmenį.

Netrukus į moteriškės namų duris Lūžų gatvėje pasibeldė nepažįstamasis. Pagal apibūdinimą, vyras yra apie 1,75 m ūgio, smulkaus sudėjimo. Klaipėdietė atidavė jam turėtas santaupas – 1 550 eurų.

"Panašu, kad plinta nauja sukčiavimo mada – apsimeta nebe policininkais, o gydytojais. Kai žmonėms iš tikrųjų skambina pareigūnai, jie nebetiki. Gauname daugybę pranešimų dėl melagingų skambučių iš policijos, nors jie yra tikri. Bet vos tik prisistato sukčius – ima ir atiduoda pinigus lengva ranka", – stebėjosi budintis pareigūnas.

Abiem atvejais pradėti tyrimai dėl sukčiavimo.

Apgavikų nemažėja

Nepasitikėti nepažįstamaisiais ir jokiu būdu neįsileisti jų į namus gyventojus ragino ir Klaipėdos apskrities policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas Andrius Leliuga.

Praėjusį mėnesį dienraštis rašė apie dar vieną paplitusią sukčiavimo formą – senyvo amžiaus žmonėms įtartinas tipas vis bandydavo įbrukti esą 400 eurų vertės masažuoklius, nors reali jų kaina – vos 20, 30 eurų.

Kauno gatvėje gyvenanti klaipėdietė Irena pasakojo, kad pardavėju prisistatęs jaunuolis ne kartą norėjo įsiūlyti brangų masažuoklį ir net pažadėjo padaryti išskirtinę nuolaidą, parduodamas neva stebuklingai raumenų skausmą malšinantį įrenginį už 200 eurų.

Guvaus proto senjorė išsiaiškino, kad internete toks pat prietaisas kainuoja 30,37 euro, o kai kuriuose tinklalapiuose galima rasti ir už 22 ar 19,99 euro. Vis dėlto vieną kitą pensininką prekeiviui pavyko apmauti.

Maža to, neseniai du sukčiai iš kito senolio išviliojo neįtikėtinai didelę sumą pinigų – net 10 900 eurų.

A.Leliuga vyresniems žmonėms patarė visada pažiūrėti pro durų akutę ir paklausti atėjūno, ko jis nori, iš kur yra, galbūt gali pateikti darbo pažymėjimą, įrodantį, kad yra vadybininkas, atstovaujantis tam tikrai įmonei ar įstaigai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pinigėlius atiduoda geruoju...

Ai, na ką čia kalbėt apie užeinančius apsišaukėlius, jei kiekvienas portalas, net popieriniai laikraščiai oficialiai skelbia apsišaukėlių "viliotinius", o žmonės patys lengva ranka atiduoda jiems pinigėlius ("vaistinėse nepardavinėjama, kreipkitės tiesiai į gamintoją..."), už tai gaudami kokį nors placebą. Kiek ieškota tų "profesorių", "centrų", "institutų" su garsiais pavadinimais, bet, kadangi jų niekur nerasta, jie apskritai neegzistuoja, o mitais, kad "per tris dienas", "per savaitę" tavo negandos praeis, sunku patikėti, tai taip ir nesusigundyta... O kiek susigundo - juk skelbia oficialūs šaltiniai!

g

to taigi....jei dar nesi senukas,-tai būsi....tada ir galėsi kalbėti ,neskaičiuok svetimų pinigų,pasirūpink apie save,kad kada nereiktų prašyti atkišus rankos.Kai,gausi pensiją(jeigu ji bus uždirbta savo prakaitu) tada suprasi,koks nelengvas pensininkų gyvenimas.Sutaupyti keletas eurų laidotuvėms ,tai ne milijoninės santaupos .Nepavydėk.Atsipeikėk.

taigi

tai bent sumos, laikomos namuose...ir dar verkia, kad mazos pensijos....kam? Kad maitintu aferistus....Nera stebuklu, senjorai! Nesveikata irgi gavote ne per vienerius metus, o dabar norite vienu masazu, ar tablete atgauti jaunystes jegas. Atsipeikekite senukai!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS