Agurkinių byla: pasamdytas žudikas liko už grotų | KaunoDiena.lt

AGURKINIŲ BYLA: PASAMDYTAS ŽUDIKAS LIKO UŽ GROTŲ

  • 5

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas vadinamojoje agurkinių byloje 32 metų Dmitrijui Romanovič pratęsė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams. Asmuo kaltinamas tuo, kad už pažadėtą piniginį atlygį nužudė kitą žmogų, neturėdamas leidimo disponavo šaunamuoju ginklu, šaudmenimis bei platino narkotinę medžiagą.

Teismas, spręsdamas klausimą dėl kardomosios priemonės skyrimo, atsižvelgė į tai, kad vyras kaltinamas padaręs apysunkius, sunkius ir labai sunkius nusikaltimus, už kuriuos numatytos labai griežtos laisvės atėmimo bausmės, tarp jų – ir iki gyvos galvos. Be to, asmuo jau anksčiau buvo teistas, ilgą laiką dalyvavo ginkluoto nusikalstamo susivienijimo veikloje, turi ryšių užsienyje. Todėl, teismo nuomone, yra realus pagrindas manyti, kad būdamas laisvėje ir norėdamas išvengti baudžiamosios atsakomybės jis gali slėptis bei daryti naujus nusikaltimus.

Taip pat teismas pažymėjo, kad suėmimo pratęsimo sąlygos šiam kaltinamajam neišnyko, o netrukdomo bylos nagrinėjimo, asmens dalyvavimo procese bei nuosprendžio įvykdymo švelnesnės kardomosios priemonės neužtikrintų.

Šioje byloje kaltinimai pareikšti dvylikai asmenų, tiriama ginkluoto susivienijimo ilgametė veikla ir daug nusikalstamų veikų, galbūt padarytų ne tik Lietuvoje, bet ir keliose Europos Sąjungos valstybėse, taip pat Ukrainoje, Baltarusijos Respublikoje ir Rusijos Federacijoje, epizodų.

Nutartį galima skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

GALERIJA

  • Dmitrij Romanovič
  • Agurkinių byla: pasamdytas žudikas liko už grotų
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

DJ

Boikotuojame Kydainiai KGB agento produkciją !

DJ

Šituos Cowno agurkus patvarkė, bet kada bus patvarkyti Kydainiai Agurkai ?!.

fik fik

o kur alanas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS