Banditų kodeksas prabilti neleido | KaunoDiena.lt

BANDITŲ KODEKSAS PRABILTI NELEIDO

Nusikalstamo pasaulio įstatymai neleidžia skųsti net į gyvybę pasikėsinusio žmogaus. Vis dėlto pasikėsinimas į vieno asmens gyvybę sukėlė uostamiesčio Organizuoto nusikalstamumo tyrimų biuro pareigūnų susidomėjimą. Jie šį nusikaltimą išaiškino, nors nukentėjusysis ne tik nepadėjo, bet ir stengėsi klaidinti policininkus.

Palaukė prie sporto klubo

Pernai gruodžio pradžioje Plungėje buvo pasikėsinta į vieno su organizuotu nusikalstamumu siejamo asmens gyvybę. Grėsmingi įvykiai priminė gaujų karus, vykusius daugelyje Lietuvos vietų prieš daugiau nei 10 metų.
Vieną dieną Plungėje iš sporto klubo išeinantį 1969 metais gimusį plungiškį pasitiko pažįstamas vyras.
Užuot ištiesęs ranką pasilabinti, pažįstamasis dūrė aukai į širdies plotą, taip  sužalodamas dar ir ranką. Sužalojimas buvo pavojingas gyvybei, nuo mirties vyrą išgelbėjo tik atsitiktinumas.

Užpuolikas bandė atimti brangaus automobilio raktelius, bet sunkiai sužeistas vyras pabėgo. Įtūžęs nusikaltėlis kartu su bendrininkais puolė niokoti visureigį BMW: grindinio plytelėmis išdaužė langus, aplamdė variklio dangtį.

Tikino susižalojęs pats

Nors pareigūnai ne kartą kalbino nukentėjusįjį, jis ne tik neišdavė, kas buvo jo užpuolikas, tikino pavojingai susižeidęs pats griūdamas, bet ir paslėpė savo suniokotą automobilį.

Nukentėjusysis yra gerai žinomas vietos tyrėjams ir uostamiesčio ONTB pareigūnams.

Jis Lietuvoje ir Vokietijoje buvo teistas už vagystes, piktybinį chuliganizmą, kaltintas kontrabanda, 2012 metais Islandijoje teistas už narkotinių medžiagų gamybą.
1998, 1999 bei 2002 metais šiam veikėjui taikytos prevencinės poveikio priemonės pagal Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymą.

Todėl pasikėsinimas į šio asmens gyvybę sudomino pareigūnus.

Svetimų pinigų neperdavė

Pusmetį sekę šį vyrą policininkai sužinojo, kad jis buvo susijęs su užsienyje neteisėta veikla užsiimančiais asmenimis.

Šie paprašė perduoti savo bendrininkams Lietuvoje kelias dešimtis tūkstančių litų, tačiau plungiškis pinigus pasisavino. Tad išpuolis – buvo pamoka už vadinamąjį žiurkiavimą, o automobilį ketinta atimti, kaip kompensaciją už negautus pinigus.

Iškart po šių įvykių nusikaltimo vykdytojai išvyko iš Lietuvos.
Nors nukentėjusysis neturi pretenzijų, du įtariamieji teismo laukia už grotų, teismas sankcionavo jų areštą trims mėnesiams.

Įtarimai pateikti 1971 metais gimusiam, Prancūzijoje už disponavimą suklastotu dokumentu teistam iš Plungės kilusiam klaipėdiečiui ir jo bendrininkui – 1986 metais gimusiam, už vagystes, plėšimus bei kūno sužalojimą teistam plungiškiui.

Jiems gresia laisvės atėmimo bausmė iki 10 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS