Bėglį medžiojo tarsi žvėrį | KaunoDiena.lt

BĖGLĮ MEDŽIOJO TARSI ŽVĖRĮ

Bandydamas išvengti paskirtos laisvės atėmimo bausmės, plungiškis slėpėsi lyg pokario partizanas. Tačiau pareigūnai surengė medžioklę su varovais primenančią operaciją ir jį susekė.

Paprašė laiko pasiruošti

29 metų plungiškis Artūras buvo teismo nubaustas lygtine bausme už vagystę stambiu mastu.

Jam paskirtos vienų metų laisvės atėmimo bausmės vykdymas buvo atidėtas metams ir šešiems mėnesiams.

Kaltininkas buvo įpareigotas laikytis tam tikrų bausmės vykdymo atidėjimo sąlygų.

Probacijos skyriaus pareigūnai, prižiūrėję, kaip nuteistasis laikosi įpareigojimų, nustatė, kad plungiškis ignoravo lygtinio paleidimo sąlygas ir kreipėsi į Plungės rajono apylinkės teismą, prašydami panaikinti bausmės vykdymo atidėjimą.

Vyras turėjo išvykti į pataisos namus atlikti bausmės.

Kai policininkai nuvyko į Artūro namus, šis paprašė laiko susiruošti ir pažadėjo sutartą dieną pats nuvykti į laisvės atėmimo vietą.

Laikėsi konspiracijos

Tačiau pažado plungiškis neįvykdė, o kai pareigūnai nuvažiavo į jo namus dar kartą, giminaičiai paaiškino, kad nuteistasis nežinia kur išvyko ir net nesiruošė keliauti į pataisos namus.

Teismas paskelbė bėglio paiešką.

Maždaug po pusantro mėnesio pavyko aptikti nusikaltėlio pėdsakus.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai gavo pranešimą, kad ieškomas asmuo slapstosi Kretingoje, o vėliau persikėlė į Kužių kaimą prie Šiaulių.

Sužinota, kad bėglys slepiasi apleistoje sodyboje, verčiasi atsitiktiniais uždarbiais pas arčiausiai gyvenančius ūkininkus.

Jis nuolat keisdavo mobiliojo ryšio telefonus, jų korteles.

Sulaikymo metu pas šį žmogų aptikti trys telefonai ir kelios kortelės.

Rasti ieškomą vyrą padėjo ir vietos gyventojai.

Vyras gyveno tarsi užspeistas žvėris: baiminosi kiekvieno automobilio, vos pamatęs nepažįstamą žmogų bėgdavo slėptis į mišką, kartais net negrįždavo į savo laikinuosius namus nakvoti.

Kalės dar ilgiau

Šios savaitės pradžioje sulaikymo operacijai uostamiesčio policijos pareigūnai pasikvietė į pagalbą kolegas šiauliečius su kinologais bei jų tarnybiniais šunimis.

Vyras gyveno šalia miško, tad baimintasi, kad vos pamatęs pareigūnus jis gali sprukti. Ieškomojo gaudynės priminė medžioklę su varovais, keli policininkai artėjo prie sodybos keliu, kiti jo laukė miške.

Kaip ir spėta, plungiškis pasislėpė miško tankmėje, tačiau nuo pėdsekių šunų jam dingti nepavyko. Keturkojai atvedė pareigūnus tiesiai prie apgriuvusios pašiūrės, kurioje tūnojo bėglys.

Sulaikytas nuteistasis buvo nuvežtas tiesiai į Šiaulių tardymo izoliatorių.

Policijos tyrėjai pradės naują ikiteisminį tyrimą – dėl bausmės vengimo.

Baudžiamasis kodeksas už tai numato skirti baudą arba atimti laisvę iki dvejų metų.

Užuot mėgavęsis laisve, jaunas vyras gali sulaukti dar griežtesnės bausmės nei jau buvo gavęs už vagystę.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Zenonas Priekuliškis

Klaipėdos apylinkės teisme dirba akivaizdi nusikaltėlė teisėja V.Olcvikienė, bendrininkas antstolis A.Selezniovas, nei slapstosi nei ką, o dengiami nusikalstamos sistemos dirba toliau. Šis žmogus ne kaip žvėris slapstėsi miške, dirbo pas ūkininkus ar pan. Jis slapstėsi kaip mažas zuikutis, bijantis šios nusikalstamos ginkluotos ir neprognozuojamos sistemos.

Klaipėdietis anonimui

Išmokite rašyti žodį anonimas, nes vienu atveju jūs anonimas, kitu jau antonimas, nesugebėjimas suprasti straipsnio teksto - galimai dėl išsilavinimo stokos.

Teta

tai idomus zmones dar gina vagi jei is jusu pavogtu tai turbut kruvinom asarom prasytumet pagalbos i cia nekaltas jei jau toks geras avinelis tai ko bego ko slapstesi ir kam policija atvyko pas mane pas kitus zmones policija nevazineje be reikalo keisti jus zmogeliai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS