Dėl girto gamtos apsaugos inspekcijos viršininko – tarnybinis tyrimas | KaunoDiena.lt

DĖL GIRTO GAMTOS APSAUGOS INSPEKCIJOS VIRŠININKO – TARNYBINIS TYRIMAS

  • 2

Pradėtas tarnybinis tyrimas dėl Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininko Stanislovo Sudeikio veiksmų, kadangi šis į darbą pirmadienį atvyko neblaivus, antradienį pranešė Aplinkos ministerija.

Į Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento (Klaipėdos RAAD) Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininko S. Sudeikio darbo vietą atvykę policijos pareigūnai jam nustatė 0,49 prom. girtumą.

Kaip skelbta žiniasklaidoje, dėl galbūt neblaivaus inspekcijos viršininko Bendrajam pagalbos centrui pasiskundė su S. Sudeikiu bendravęs interesantas.

„Tokie nemalonūs atvejai, kaip pastarasis – neblaivaus inspektoriaus pasirodymas darbe – yra tiesiog netoleruotini. Tokiu būdu ne tik šiurkščiai pažeidžiama darbo drausmė, bet ir diskredituojamas aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūno vardas, menkinama visos sistemos reputacija“, – pranešime teigė aplinkos ministras Kęstutis Navickas.

Nors remiantis Klaipėdos RAAD duomenimis, S. Sudeikiui pirmadienį buvo suteiktas laisvadienis, Aplinkos ministerijos teigimu, aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnams taikomi aukšti elgesio standartai ir darbo metu, ir po darbo. Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnų etikos taisyklės ne tarnybos metu valstybės tarnautojus įpareigoja privatų gyvenimą tvarkyti taip, kad nenukentėtų tarnybos interesai ir pareigūno reputacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

povilas

Aiškiai suprantama, kad Sudeikis buvo darbo vietoje, nes kalbėjosi su interesantu, reikėjo priiminėti namuose. Kolegos įkliuvėliui padarė laisvadienį, o tai jau ir dokumentų klastojimas. O šiap tai labai mizernas nusižengimas, Ne už vairo, ne su ginklu, jokių pasekmių nebuvo, bet va tokia politika. Sovietmečiu neišgėrusio inspektoriaus sunku buvo surasti ir nuo to niekas lyg ir nekentėjo, aišku gamtai buvo daroma didžiulė žala, kol šis gerdavo, kiti brakoneriaudavo.

antanas

kokie gali buti tyrimai - lauk .kodel mano moketojo pinigus turi gaut pijokas ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS