Tragedija: žudė, nes bijojo skyrybų? | KaunoDiena.lt

TRAGEDIJA: ŽUDĖ, NES BIJOJO SKYRYBŲ?

Savaitgalį nužudytos moters sutuoktinis prabilo apie kruviną išpuolį. Paaiškėjo, kad 55 metų plungiškis žmoną žiauriai subadė peiliu, nes pabijojo būti paliktas.

Garsėjo ūmiu būdu

Protu sunkiai suvokiama drama įvyko šeštadienio vakarą, apie 22.20 val. Plungės V.Mačernio gatvėje esančiame daugiabučių namų kvartale, viename butų, dažnokai aidėjo įpykusių sutuoktinių balsai.

Šią porą pažinoję kaimynai nesistebėjo, nes vyriškis plungiškiams buvo gerai žinomas dėl savo ūmaus būdo. Vyras nevengdavo taurelės. Jį pažinoję plungiškiai tvirtino, kad ne alkoholis, o keistas ir ūmus elgesys pridarydavo daugiau žalos.

Tačiau policijos patrulius į butą galiausiai iškvietė pats vyras. 55-erių plungiškis telefonu teištarė, kad bute yra nužudyta moteris.

Metė peilį

Patruliams pasibeldus į buto duris, jas atvėrė buto šeimininkas kruvinais rūbais. Pats policiją kvietęs vyras staiga metė peilį į vieną pareigūnų.

Laimė, peilis atsitrenkė į duris. Pareigūnas išvengė dūrio ir griebė elektroimpulsinį prietaisą "Taser".

Prietaisui tinkamai nesuveikus, įtariamasis ėjo į virtuvę pasiimti kito peilio, bet po grumtynių buvo sulaikytas.

Tai, ką išvydo patruliai vyriškio bute, pareigūnus sukrėtė – kraujo klane ant grindų gulėjo 53 metų moteris. Moters kūnas buvo nusėtas daugybinėmis durtinėmis-pjautinėmis žaizdomis nugaros, kaklo, pilvo, krūtinės ląstos srityse. Aukai peiliu buvo smogta mažiausiai 6–7 kartus.

Toliau aiškinantis įvykio aplinkybes nustatyta, kad moterį veikiausiai nužudė jos vyras, kuris pats iškvietė policiją ir jai pasipriešino. Kilo pagrįstų abejonių dėl įtariamojo psichinės būklės, jis įvykio naktį buvo nuvežtas medikų apžiūrai, šie konstatavo, kad asmuo gali būti sulaikytas.

"Tai, ką jis kalbėjo sulaikymo metu, sunku suvokti. Tačiau nemanau, kad jis tokiu būdu mėgintų išsisukti nuo atsakomybės. Panašu, kad žmogus turi sveikatos problemų", – kalbėjo Plungės rajono policijos komisariato vadovas Saulius Vaičekauskas.

Smogta daugybę kartų

Sutramdytas įtariamasis buvo pristatytas į Plungės rajono policijos komisariatą, kur nustatyta, kad jis yra visiškai blaivus.

Apklausos metu įtariamasis nurodė, kad tą vakarą su žmona jau buvo susiruošę eiti miegoti. Pasak įtariamojo, šis jautė didelį nerimą dėl to, kad jau kurį laiką jiems sunkiai sekėsi bendrauti. Vyras esą suprato, jog sutuoktinė nori jį palikti. Tada nuėjęs į virtuvę pasiėmė peilį ir puolė žmoną.

"Aišku, kad smogta ne vieną kartą. Baisus vaizdas. Durta tiek į krūtinę, tiek ir į nugarą", – kalbėjo S.Vaičekauskas.

Bus aiškinamasi dėl įtariamojo psichikos būklės, ar jis pakaltinamas. Šiuo metu įtariamasis sulaikytas, bus kreipiamasi į teismą dėl kardomosios priemonės – suėmimo paskyrimo.

Baudžiamojo kodekso 129 straipsnio 2 dalis už nužudymą numato laisvės atėmimo nuo 8 iki 20 metų bausmę arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

GALERIJA

  • Tragedija: žudė, nes bijojo skyrybų?
  • Tragedija: žudė, nes bijojo skyrybų?
  • Tragedija: žudė, nes bijojo skyrybų?
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS