Girti vairuotojai – kasdienybė | KaunoDiena.lt

GIRTI VAIRUOTOJAI – KASDIENYBĖ

Girtų vairuotojų nebaugina jokios sankcijos, kiekvieną savaitgalį policininkai jų nutveria vis daugiau. Kai kurie jų viršija girtumo rekordus, nuo vyrų neatsilieka ir moterys.

Sekmadienį Klaipėdoje, Taikos prospekte, pareigūnai sustabdė "Volkswagen Passat", kurį vairavo 22 metų mergina. Ji buvo visiškai girta, į alkoholio matuoklį vairuotoja įpūtė 2,9 prom.

Ligoninėje paėmus jos kraujo mėginį šis rodmuo pakilo iki 3,12 prom.

O 45 metų vyras tapo rekordininku. Šeštadienį apie 19.30 val. Viršutinėje gatvėje jis ketino vairuoti būdamas mirtinai girtas (4,58 prom.)

Apie tai, kad vos paeinantis vyras ketina sėsti prie vairo, policijai pranešė tai pamatę žmonės.

Šeštadienį paryčiais, 4.50 val., Laukininkų gatvėje "Mercedes Benz" vairavęs 31-erių vyras gerokai nusileido rekordininkui, jis įpūtė 2,6 prom. Be to, vyras neturi vairuotojo pažymėjimo.

Prieš 6 val. ryto Turgaus gatvėje pareigūnai sustabdė "Renault Megane Scenic" ir demaskavo 24 metų vaikiną, kuris buvo neblaivus. Matuoklis parodė 2,16 prom.

Birželio 17-osios vakare, apie 21.30 val., Baltijos pr. ir Šilutės pl. žiedinėje sankryžoje pareigūnai sustabdė "Audi", kurį vairavo 49-erių vyras. Jis įpūtė 2,03 prom.

Plungės r. Milašaičių kaime "Audi 100" vairavo tokios teisės neturintis 27-erių vaikinas, jis dargi buvo smarkiai apgirtęs (2,9 prom.). Truikių kaimo ribose policininkai sustabdė motorolerį, 66 metų vyras įpūtė 1,95 prom.

Sekmadienį Klaipėdoje policininkai nutvėrė dar vieną vairuojantį girtuoklį. Prieš 9 val. ryto 41 metų girtas vyras (2,01 prom.), vairavęs "Mercedes Benz", įkliuvo Pilies ir Sausio 15-osios g. sankryžoje.

Visi šie vairuotojai pabuvojo areštinėje. Jiems gresia baudžiamoji atsakomybė, baudos bei transporto priemonių konfiskavimas.

Pareigūnai dar tik formuoja nuobaudų praktiką, kartais transporto priemonės ar jo vertę atitinkančio turto konfiskavimas atrodo nelogiškas.

Vienas visiškai girtas netenka turto, verto vos kelių šimtų eurų, kitas, vairuodamas vilkiką su priekaba, už tokį pat nusikaltimą turėtų būti stumiamas į neišbrendamą skolą iki gyvenimo pabaigos.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

pasodinti į areštinę ir kol nesumokės baudos tol neišleisti o už maistą tegul susimoka pats gana šerti nusikaltėlius teisę vairuoti atimti iki amžiaus galo

juokas

Labai padeda kai girta pagauna ir kartu su juo vežamas automobilis ir jo akyse auto supresuojamas o antra kartą jis gauna 5metus už pasikėsinimą nužudyti o turto konfiskavimas tik valdžios pasipelnymas i kišenes

...

Čia apie seimūnus?..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS