Įkliuvo nelegalius svaigalus ketinęs gabenti klaipėdietis | KaunoDiena.lt

ĮKLIUVO NELEGALIUS SVAIGALUS KETINĘS GABENTI KLAIPĖDIETIS

  • 0

Pagėgių pasieniečiai Klaipėdoje sulaikė vietinį gyventoją, visureigiu ketinusį gabenti garaže sandėliuotus nelegalius svaigalus.

Trečiadienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai kartu su Specialiosios paskirties komandos pasieniečiais patikrino vieną garažų masyvą Klaipėdoje. Čia pastebėtas įtartinas vyras, kuris į visureigį „Toyota Land Cruiser“ pakrovė iš garažo atsineštus tris juodus polietileninius maišus.

Tuoj pat jį sulaikius paaiškėjo, kad 58-erių klaipėdietis ketino gabenti aštuonias 5 litrų plastmasines talpas su skysčiu, skleidžiančiu specifinį naminės degtinės kvapą. Garaže VSAT pareigūnai rado dar šešias 25 litrų plastmasines talpas, sklidinas tokių pat svaigalų. Čia pat aptikta ir savadarbė filtravimo įranga, skirta suteikti papildomų skonių jau pagamintai naminei degtinei.

Iš viso pasieniečiai automobilyje ir garaže rado 190 litrų nelegaliai pagamintų svaigalų. Tikslią jų sudėtį ir kilmę dar tirs ekspertai.

Dėl neteisėto namų gamybos stipriųjų alkoholinių gėrimų laikymo ir gabenimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Su svaigalais įkliuvusiam klaipėdiečiui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki penkerių metų. Vyras po apklausos paleistas.

Automobilis ir talpos su skysčiu saugomi VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS