Išmani signalizacija neapsaugojo | KaunoDiena.lt

IŠMANI SIGNALIZACIJA NEAPSAUGOJO

Išvykę atostogų namo šeimininkai pasirūpino, kad jų turtą saugotų išmani signalizacija, bet ir tai nesustabdė vagių. Tuo metu prekybos kiosko savininkai nepasirūpino savo turto apsauga, vagį pastebėjo naktį neužmigęs žmogus.

Į policiją kreipėsi nuo vagių nukentėjusio namo savininkų sūnus. Jis sužinojo apie atostogaujančių tėvų namuose suveikusią signalizaciją.

Vaizdo kameros užfiksavo, kad nepažįstamas asmuo įsibrovė į namą, o kai jis jau buvo viduje, signalizacija užrakino lango mechanizmus.

Vagis išsigando ir paskubėjo sulaužyti kito lango rėmus. Taip nusikaltėlis paspruko.

Kol kas nukentėjusiųjų atstovas pranešė, kad namo šeimininkams padaryta žala siekia 1,6 tūkst. eurų. Bet patikslinti įsilaužėlio padarytą nuostolį turėtų patys šeimininkai. Galbūt jie pasakys, ar iš namų dingo kokios nors vertybės.

Vaizdo įrašą nukentėjusieji policijai pateiks tik grįžę namo, iki tol pareigūnams teks ieškoti kaltininkų be tiesioginės užuominos.

Geriausi liudininkai ir policijos informatoriai yra nemigos kamuojami žmonės. Kartą vienas toks paryčiais balkone rūkęs vyras tapo nemenkos avarijos liudininku ir iškvietė policiją.

Panašiai atsitiko ir ketvirtadienio naktį, apie vagystę iš kiosko Sausio 15-osios g. pranešė 3.16 val. dar nemiegojęs žmogus.

Jis paskambino bendruoju pagalbos telefono numeriu ir pasakė, kad matė, kaip į medinį kioską įsibrovė vagis.

Į įvykio vietą atskubėjo du policijos ekipažai. Kiosko viduje jie rado grobio ieškantį 47 metų vyrą. Jis policijai buvo pažįstamas, nes anksčiau buvo įkliuvęs vagiliaudamas, be to, tramdytas, kai smurtavo prieš namiškius.

Apieškoję vagies kišenes policininkai vienoje jų rado maišelį, o jame – 391 eurą. Spėjama, kad tai – ne įtariamojo pinigai.

Veikiausiai netoliese gyvenantis vyras pasiruošė iš anksto nusikaltimui, įsitikino, kad kioske nėra signalizacijos ir kad jame galima rasti eurų.

Ilgapirštis uždarytas į areštinę.

Trečiadienį sužinota apie dar vieną vagystę mieste. Tądien apie 8.30 val. Poilsio g. gyvenanti 70-metė išėjo į kiemą ir pamatė, kad apvogtas jos garažas.

Vagys išėmė lango stiklą, įlipo į vidų ir pagrobė dvi įrankių dėžes su darbo įrankiais.

Nukentėjusioji pranešė, kad jai padaryta 500 eurų žala.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

apsaugos darbuotojas

Išmani signalizacija neprijungta prie saugos tarnybos pulto ?! :) :) :) O viskas vyksta taip: namo sąvininkui "auksarankis" elektrikas buria "kam tau saugos tarnyba, aš tau sumontuosiu išmanią signalizaciją ir kameras. Tu viską matysi sužinosi pirmas". Taip ir įvyksta. Žmogelis sėdi maljorkoje ir sužino, kad pas jį namie suveikė signalizacija, prisijungęs prie interneto net pamato name judančią baidyklę su gobtuvo - viskas kaip ir žadėjo "auksinis meistras". O toliau kas ???. Saugos tarnyba gautų signalizacijos suveikimą, atvyktų į vietą, išsiaiškintų situaciją ir praneštų žmogeliui bei lokalizuotų įvykio vietą. Bet žmogelis TAUPO mėnesinį triejų kavos puodelių vertės mokęsti mokėdamas "auksrankiui" penkis kartus didesnę sumą už "išmanią" signalizaciją. Kiekvienas savo kvailumo ribą nusistatome patys.

Depas

Beisbolo lazda labai apsaugo nuo degradu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS