Aferistės vėl siautėja | KaunoDiena.lt

AFERISTĖS VĖL SIAUTĖJA

Garbaus amžiaus klaipėdietė nukentėjo nuo aferistų. Pareigūnai gavo veikiausiai jau keliolika panašių pranešimų, kai moterys, prisistačiusios socialinėmis darbuotojomis ar kitų profesijų atstovėmis, atvyksta į butus ir pagrobia pinigus. Šį kartą nukentėjo 86-erių moteris, kuri po “svečių” apsilankymo pasigedo per 9 tūkst. eurų.

Apgavystė įvyko penktadienio popietę. Iš pradžių moteriai paskambino gydytoja prisistačiusi nepažįstamoji, kuri pranešė apie senolei neva priklausančią nemokamą medicininę apžiūrą, tad į jos namus atvyks paskirtos socialinės darbuotojos. 

Tačiau atvykusioms moterims rūpėjo ne garbaus amžiaus moters sveikata, o pinigai. Senjorė pranešė, kad po jų apsilankymo iš jos kambario dingo 9 850 eurų.

Kas yra šios aferistės ir kaip jos atrodo, iki šiol nėra tikslios informacijos, vyksta ikiteisminiai tyrimai.

Pareigūnai ir šiuo atveju pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Baudžimojo kodekso 170 straipsnio antrą dalį, kuri nurodo, kad tas, kas atvirai pagrobė svetimą turtą baudžiamas bauda, areštu, laisvės apribojimu arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Religingi

Religingi žmonės laiko pinigus šv statulėlėse. Taip nukentėjo mano giminaitė. Atėjo meistras taisyti tv ir išėjo gavęs du uždarbius, vieną pats iš stovylos išsikrapštė...

Robitt

Seni žmonės nepasitiki bankais tad pinigus laiko namie. O tokios šavalkos tuo naudojasi...

negi

tuos namuose laikomus pinigus , ypač didesnę sumą pasideda visiems matomoj vietoj---iš kart įeinantiems pro duris ??? Tai , sakyčiau jau nuprotėjimas ...pinigai tokiam žmogui lyg popieriukai ??? Arba reikia žmogų gydyti , arba reikia su juo kažkam iš namiškių būti kartu .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS