Klaipėdoje žuvo automobilio partrenktas dviratininkas | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE ŽUVO AUTOMOBILIO PARTRENKTAS DVIRATININKAS

Klaipėdoje penktadienį žuvo automobilio partrenktas dviratininkas.

Nelaimė įvyko 18.10 val. Liepojos plente, BNS pranešė Klaipėdos apskrities policijos atstovė Andromeda Grauslienė.

Dviratininkas įvykio vietoje žuvo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Atsinaujink KET zinias pats

58. Dviračio vairuotojui, važiuojančiam važiuojamąja dalimi, prireikus pasukti į kairę, apsisukti ar pervažiuoti į kitą kelio pusę, rekomenduojama nulipti nuo dviračio ir kirsti važiuojamąją dalį vedantis dviratį, jeigu eismo sąlygos to reikalauja. 59. Dviračio vairuotojas, artėdamas prie vietos, kur reikia kirsti važiuojamąją dalį, visais atvejais privalo sumažinti važiavimo greitį ir gali tęsti judėjimą tik įsitikinęs, kad važiuoti saugu ir nebus trukdoma kitiems eismo dalyviams.

Dviratininkas

Yra du tipai žmoniu - vieni saugo save ir kitus o kitiems dzin. Pats dvirati minu dažnai ir a.m. vairuoju. Bet kad važioti Liepojos g. ar kirsti ją nenulipus nuo dviračio - ne, ačiu! Visi dviratininkai isikiše ausinukus į ausys ar kalbantis telefonu anksčiau ar veliau papuls į beda. Liepojos g. turi 4 eismo juostas ir kirsti ja ant dviračio savužudybe!

hmm

Vairuotojai KET tai žino, bet norint kad dviratis nestapteldamas kalėtų važiuoti per perėją turi gi būti paruošta infrastruktūra. Turi būti arba reguliavimas šviesoforais, kad mašinos su dviračiais nesusikirstų, arba turi būti priemonės dviračių greičiui sumažinti. Vairuotojai neturi šansų pamatyti į dviratininką ypač kai jis važiuoja greitai, o jo judėjimo kryptį užstoja pakelės krūmai. Pėstieji prieš ženkdami į perėja bent jau apsižvalgo, o dviratininkas bent važiuodamas 15 kmh dažnai yra nebematomas. Joks sveikas vairuotojas nenori nieko nutrenkti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS