Klaipėdos apskrityje per reidą išaiškinta pusantro šimto nusižengusių vairuotojų | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS APSKRITYJE PER REIDĄ IŠAIŠKINTA PUSANTRO ŠIMTO NUSIŽENGUSIŲ VAIRUOTOJŲ

  • 1

Praėjusią savaitę reidus pajūryje rengę kelių policijos pareigūnai išaiškino apie pusantro šimto Kelių eismo taisyklių nesilaikiusių vairuotojų.

Daugiausia nustatyta greičio viršijimo atvejų, taip pat pareigūnams įkliuvo neblaivūs vairuotojai, pirmadienį pranešė Kelių policijos tarnyba.

Per keturias darbo dienas pareigūnai patikrino apie pusantro tūkstančio pajūrio keliais riedančių automobilių.

Pareigūnai nustatė apie šimtą greitį viršijusių vairuotojų, daliai jų gresia netekti teisės vairuoti. Dvi dešimtys pažeidėjų viršijo leistiną greitį daugiau kaip 50 kilometrų per valandą, o nuo 41 iki 50 kilometrų per valandą greitį viršijo 64 vairuotojai.

Reiduose dalyvavo ir policijos skiriamaisiais ženklais nežymėtas automobilis, o jame įrengta greičio matavimo įranga užfiksavo beveik devynis šimtus greičio viršijimo atvejų.

Per reidus pasitaikė ir teisės vairuoti neturinčių, ir mobiliaisiais besinaudojančių, ir saugos diržų neužsisegusių pažeidėjų. Beveik dvi dešimtys vairuotojų bus patraukti atsakomybėn už vairavimą neblaiviam. Tarp jų buvo ir vilkiką vairavęs profesionalas, ir saugos tarnybos darbuotojas, keletas užsieniečių.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, šią vasarą šalies keliuose net 1,3 tūkst. vairuotojų nustatytas daugiau kaip 1,5 promilės girtumas, šių asmenų atžvilgiu buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Remis

Sustoti ir stovėti draudžiama: 150.3. ant tiltų, viadukų, estakadų ir po jais, išskyrus tuos atvejus, kai ten stovėti leidžia stovėjimo vietą nurodantys ..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS