Klaipėdos pareigūnai tikrino vairuotojų pasirengimą šaltajam sezonui | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS PAREIGŪNAI TIKRINO VAIRUOTOJŲ PASIRENGIMĄ ŠALTAJAM SEZONUI

Pirmadienio rytą Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos pareigūnai tikrino vairuotojų pasirengimą šaltajam sezonui.

Reidas vyko Naikupės gatvėje ir Baltijos prospekte, iš viso buvo patikrinta 800 automobilių. Užfiksuoti septyni pažeidėjai, jiems surašyti administracinio nusižengimo protokolai.

Pasak Kelių policijos skyriaus pareigūno Aivaro Žalkausko, kai kurie vairuotojai vis dar važinėja automobiliais vasarinėmis padangomis.

"Buvo užfiksuoti septyni pažeidėjai. Penki važiavo vasarinėmis padangomis, nors turi būti žieminės. Vieno automobilio protektoriaus gylis neatitiko techninių reikalavimų, viena moteris vaikus vežė ne kėdutėje. Visiems buvo surašyti protokolai", – sakė A.Žalkauskas.

Dar nepasikeitusius vasarinių padangų į žiemines pareigūnai ragina tai padaryti kuo skubiau. Pagal Kelių eismo taisyklių reikalavimus, jas pasikeisti buvo privaloma iki lapkričio 10 d.

Specialistų teigimu, vasarinės padangos savo darbines savybes praranda orams atvėsus. Jei šlapia – prastėja sukibimas su kelio danga, o stabdymo kelias gerokai pailgėja, tai gali tapti skaudžių eismo įvykių priežastimi.

Taip pat būtina atkreipti dėmesį ir į padangų protektoriaus gylį. Pasak pareigūnų, jei jis yra mažesnis nei 3 mm, vairuotojui gresia tokia pat atsakomybė, kaip ir važiuojant netinkamomis padangomis.

Reido metu buvo surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) 415 straipsnį – vairuotojams gresia bauda nuo 50 iki 100 eurų ir yra anuliuojamas automobilių techninės apžiūros galiojimas.

Tiems, kurie vaikus veža ne specialiose kėdutėse, gresia bauda nuo 30 iki 50 eurų (pagal ANK 432 str.). Prasižengus pirmą kartą skiriama pusė minimalios baudos.

GALERIJA

  • Klaipėdos pareigūnai tikrino vairuotojų pasirengimą šaltajam sezonui
  • Klaipėdos pareigūnai tikrino vairuotojų pasirengimą šaltajam sezonui
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Būtų įdomu sužinoti, kiek teisėti yra tie nuolatiniai "reidai", stabdant visus iš eilės. Policininkas neturi teisės prie piliečio kabinėtis, neturėdamas įrodymo, arba svaraus įtarimo apie jo daromą neteisėtą veiką. Pradėkit vieną kartą iš tikrųjų dirbti, o ne imituoti veiklą.

Žemaitis

Joooooo, rimtas reikalas prie +12 laipsnių tikrinti ar visi su žiemkėm važiuoja. Toks žiaurus pavojus eismo saugumui kad net baisu. Atėjo tamsos metas, ar nors vienas reidas buvo, kad tikrintų priekinių žibintų atitikimą eismo sąlygoms ? Aišku kad NE. Už lempas žymiai mažesnės nuobaudos nei už padangas. Dar ir vargelio daugiau, protelio biškeliuką reikia turėti, kad atskirti atitinka lemputė žibinto modeliui ar ne.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS