Klaipėdos teismui perduodama prekybos žmonėmis byla | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS TEISMUI PERDUODAMA PREKYBOS ŽMONĖMIS BYLA

  • 2

Teisėsauga baigė ikiteisminį tyrimą dėl fiktyvioms santuokoms Jungtinėje Karalystėje (JK) pardavinėtų moterų iš Lietuvos.

Kaip pranešė Klaipėdos policija, tyrimą bendradarbiaudami su JK pareigūnais atliko Klaipėdos apygardos prokuratūros atstovai bei policijos kriminalistai, byla bus nagrinėjama Klaipėdos apygardos teisme.

Nustatyta, kad įtariamieji, pasinaudodami nukentėjusiųjų socialiniu pažeidžiamumu ir sunkia finansine padėtimi, organizuodavo bei pelnėsi iš Jungtinėje Karalystėje fiktyviai sudarytų santuokų su trečiųjų šalių piliečiais.

Moterys buvo verbuojamos Lietuvoje, pažadant joms legalų darbą Anglijoje. Jungtinėje Karalystėje jos buvo priverstos sudaryti fiktyvias santuokas su trečiųjų šalių piliečiais, siekiančiais įteisinti leidimą gyventi Jungtinėje Karalystėje. Nukentėjusiosios patirdavo neteisėtą laisvės atėmimą ir seksualinę prievartą dėl prievartinės prostitucijos.

 

 

Asmenys už fiktyvią santuoką mokėjo tarpininkui – apie 5 tūkst. Didžiosios Britanijos svarų. Iš šios sumos nuotaka gaudavo tik apie 1 500 svarų. Lietuvos pareigūnai perdavė surinktą medžiagą JK teisėsaugos institucijoms, 2015 metų rugpjūtį Anglijoje teismas trims asmenims, tarp jų – dviem lietuviams, paskyrė nuo 5 iki 10 metų laisvės atėmimo bausmės.

Tyrėjai nustatė, kad nuo prekybos žmonėmis galėjo nukentėti daugiau kaip 10 merginų. JK nukentėjusiosiomis pripažintos trys merginos, Lietuvoje – dvi, t.y.įtariamojo sesuo ir pusseserė.

1985 metais gimęs iš Klaipėdos rajono kilęs bedarbis buvo sulaikytas pernai rugsėjį Jungtinėje Karalystėje pagal Europos arešto orderį, Lietuvai jis perduotas šią vasarą. Jam paskirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Už prekybą žmonėmis baudžiama laisvės atėmimu nuo 2 iki 12 metų.

GALERIJA

  • Klaipėdos teismui perduodama prekybos žmonėmis byla
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Aira

Va šituos išsigimėlius -bausti kuo griežčiau. Žinos,kaip manipuliuoti kitų žmonių gyvenimu.

Anonimas

kurvos liberastfasistai, ko slepiat banditu snukius. Tauta PRIVALO zinoti savo DIDVYRIUS. kuriems bus iteikti ordinai ir valstybines premijos. Tovarisci liberastfasistai, naudojates komunistiniais - KGBistiniais metodais. NEGERAI

SUSIJUSIOS NAUJIENOS