Iš Kretingos politikų dėl nepagrįstų išlaidų prašoma priteisti per 20 tūkst. eurų | KaunoDiena.lt

IŠ KRETINGOS POLITIKŲ DĖL NEPAGRĮSTŲ IŠLAIDŲ PRAŠOMA PRITEISTI PER 20 TŪKST. EURŲ

  • 4

Buvusiam Kretingos rajono savivaldybės tarybos nariui Raimundui Puškoriui ir dabartinei tarybos narei, buvusiai vicemerei Vitalijai Valančiutei prokuratūra pateikė per 20 tūkst. civilinius ieškinius, įtariant neskaidriai panaudojus savivaldybės politikų veiklai skirtas lėšas.

Kaip pirmadienį pranešė Plungės apylinkės teismas, viešąjį interesą ginanti prokuratūra pateikė ieškinį dėl 12,8 tūkst. eurų išieškojimo iš buvusio tarybos nario R. Puškoriaus.

Iš buvusios Kretingos rajono savivaldybės mero pavaduotojos, tarybos narės V. Valančiutės prokuratūra siekia išieškoti 9,2 tūkst. eurų kaip kompensuotus nepagrįstai.

Minėta suma apskaičiuota atsižvelgus į tai, kad V. Valančiutė savivaldybės administracijai jau grąžino tūkstantį eurų, taip pat įvertinus degalų įsigijimo ir naudojimo aplinkybes.

Prokurorų duomenimis, V. Valančiutė praėjusią kadenciją panaudojo 30 mokėjimo kortelių, iš kurių 28 mokėjimo kortelės jai nepriklauso. Vicemerės pareigas ji ėjo nuo 2022 metų spalio Iki 2023 metų balandžio.

Tuo metu R. Puškorius, pasak prokuratūros, pateikė Kretingos rajono savivaldybei duomenis ir pagal juos gavo kompensaciją už apie 5,3 karto daugiau nuvažiuotų kilometrų, nei realiai jo naudoti automobiliai nuvažiavo.

Už degalus R. Puškorius atsiskaitydavo grynaisiais pinigais ir mokėjimo kortelėmis, dalis mokėjimo kortelių priklausė svetimiems asmenims.

Pasak ieškinio, abu Kretingos rajono politikai pirko degalus keliskart per dieną, kelias dienas iš eilės ir prašydami kompensuoti nepatirtas išlaidas nepagrįstai praturtėjo, pažeidė sąžiningumo, padorumo principus, gyventojų teises ir viešuosius interesus.

Generalinės prokuratūros, Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių apygardų prokuratūrų Viešojo intereso gynimo skyrių prokurorai dėl įtariamai neskaidriai panaudotų tarybos narių veiklos lėšų apylinkių teismams šiuo metu yra pateikę per 20 civilinių ieškinių daugiau nei 250 tūkst. eurų sumai.

Savivaldybėms tarybos nariai yra savanoriškai atlyginę iš viso daugiau nei 423 tūkst. eurų. Dar per 12 tūkst. eurų lėšų šalies savivaldybėms grąžinta pagal sudarytas ir teismo patvirtintas taikos sutartis.

Teisėsaugos tyrimai pradėti po to, kai viešinti galimus piktnaudžiavimo savivaldybių tarybų narių išmokų atvejus pradėjo visuomenininkas Andrius Tapinas, inicijavęs akciją „Skaidrinam“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ieškote kelių tūkstančių, o išplauna šimtais milijonų

Tikrinkite Klaipėdos apskrities vadinamą tarybą, kur kelios silpnai išsilavinusios moteriškės kasmet dalina viešus pinigus visoms apskrities savivaldybėms ir paršiukai sudėlioja kokį gabalą kasmet iš tu kelių šimtų milijonų koks plytelių ir trinkelių dėliojasi UAB gaus ir kokį kyšį ir kam. Moterys visos nekvalifikuotos, neatitinka nė menkiausių kriterijų joms deleguotas funkcijas atlikti. Jas valdo kaip marionetes. Vadovė ligota, psichotriopikais maitinama nuo 15 metų amžiaus, taigi, iki šio laiko ji yra gerai prišerta psichotropikų, raminamųjų lygiai 45 metų bėgyje. Turi ligonė dukrą, kuri niekur nedirba, ją turi išlaikyti ta tarybos vadovė. Jai pačiai pinigų reikia daug, algos gal pakanka vos kelioms dienoms, nes turi priklausomybių, ligų, jai būtina pirkti ir tuos psichotropikus, ir dukros visos šeimos išlaikymą užtikrinti. Reputacijos kriterijaus neatitinka, gyvena amoraliai. Tai ir tikrinkite kur daug vagia, o ne poros tūkstančių atvejus.

uz turto grobstyma

arestuot politines gaujos turta...ir isieskot is visu politines gaujos dalyviu asmeninio turto solidariai nuostoliu suma padauginta is 10... nieko asmensiko tiesiog nenorit gyvent kaip normalus zmones tai gyvenkim kaip zyd41

geroves lagerio politines grupuotes

buvo sukurtos tam kad grupuociu lyderiai pasidarytu valiutos...ir biski lietuvisko pinigelio... seip 20 000 cia skatikas...kapeika ...ledkalnio virsune... pazekit i mazeikiu nafta us 1 usd.... i visagino aferas....i elektriku aferistu bizniavima... pazekit vakcinatoriu ir QR kodu tikrintoju bandas....visi pasidare piniga ir riebiai pasidare...kaltu ner... uztat dabar klausimas kyla kodel turto mokescio ner ? visuotinio mokescio turtuj akcijoms gamikloms fabrikams imonems ...nuo pirmo euro ir progresija i virsu ir bus tu pinigu euro lageriui uzteks ir karui remt ir pensijoms.... tiesiog valstybiniu ymoniu turta parduot ir supirkusius apmokestint ...nieko asmenisko tiesiog biznis.......... ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS