„Mojo Lounge“ bare – panika dėl ginklo | KaunoDiena.lt

„MOJO LOUNGE“ BARE – PANIKA DĖL GINKLO

Poilsiautojų antplūdžio sulaukusi Palanga jau skina kriminalinių bakchanalijų vaisius. Į pajūrio barą "Mojo Lounge" be vargo šaunamąjį ginklą įsinešęs jaunuolis mojuodamas pistoletu ėmė aiškintis santykius su kitais užeigos lankytojais. Bare kilo panika.

Įraše – pistoletas ir smurtas

Dienraštis gavo įvykio liudytojo užfiksuotą vaizdo įrašą, kuriame matyti šiurpus vaizdas – konflikto metu į barą "Mojo Lounge" atskuba agresyviai nusiteikęs vyras su pistoletu rankoje ir juo grasina kitiems žmonėms.

Jeigu ne aiškiai girdima lietuvių kalba, būtų galima pamanyti, kad veiksmas vyksta kriminalinėje Rusijos provincijoje.

Įraše matyti ant jūros kranto įrengtas baras. Jo lankytojai mėgaujasi paplūdimio malonumais pliažo zonoje.

Įraše užfiksuotas piktas vyras ir kažkokių pretenzijų kitiems asmenims turėjusi jauna moteris.

Vyras staiga išsitraukia šaunamąjį ginklą ir ima juo grasinti bare buvusiems žmonėms.

Kelias akimirkas trunkančiame vaizde tvyro didelė įtampa, atrodo, kad tuoj pasipils šūviai ir liesis kraujas.

Vos po akimirkos kažkoks vyras smogia ginkluotajam į veidą ir sykiu su kitais grasintoją įstumia į baro vidų.

Tada vaizdas ekrane užtemsta, girdimas tik kelių vyrų pokalbis. Jie apibūdina vaizdo įraše matytų vyro ir moters aprangą.

Pirmasis įspūdis verčia spėlioti, kad ginkluotasis turi pretenzijų kažkuriam baro lankytojui ir yra pasiryžęs santykius su juo aiškintis pistoletu.

Apie įvykį neinformavo

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viešai skelbiamoje kriminalinių įvykių suvestinėje apie šį šeštadienį įvykusį incidentą neminima.

Tik pasiteiravus, kas savaitgalį atsitiko pajūryje ir ar būta ginkluoto incidento, pavyko sužinoti jo nuotrupas.

Pareigūnai prasitarė, kad toks įvykis Palangoje tikrai buvo, tačiau policininkai nesulaikė įtariamųjų. Apie ginklą neturima jokių žinių.

Pirmadienį Palangos policijos viršininko pavaduotojas Gintautas Pocevičius prasitarė, kad pareigūnams apie incidentą pajūrio bare pranešė jame dirbantis žmogus.

Pirmasis pranešimas gautas rugpjūčio 12 d. 15.01 val.

 

 

"Pirmiausia buvo pranešta, kad bare tarpusavyje mušasi trys vyrai. Skambinęs asmuo ginklo neminėjo, – teigė pareigūnas. – Dirbo trys ekipažai. Pirmieji nurodytą barą pasiekę policininkai ten atvyko 15.22 val., tačiau konflikto dalyvių toje vietoje nebebuvo. Vėliau sulaukta informacijos, jog muštynes sukėlę asmenys sėdi kopose, bet paaiškėjo, kad tai buvo visai ne tie žmonės. Ginklas paminėtas tik vėliau, apklausiant baro darbuotojus."

Ginklu mosikavęs jaunas vyras policininkams prisistatė pats. Priėjęs prie J.Basanavičiaus gatvėje patruliavusių pareigūnų jis teigė, kad buvo sumuštas, jam reikėjo medikų pagalbos. Tuomet vyras nebuvo visiškai atviras – nepasakė, kad konflikto metu prarado savo ginklą. Apie jį užsiminė tik medikams.

Iš baro savininkų galima reikalauti neaptarnauti girtų asmenų ir jiems alkoholio neparduoti. Toks reikalavimas įtvirtintas ir Alkoholio kontrolės įstatyme.

Pardavė alkoholio girtiems?

Į pajūrio barą atskubėjo pėstieji patruliai, vėliau – važiuoti, dar vėliau – ir operatyvinė tyrėjų grupė, kurios nariai pradėjo ikiteisminį tyrimą, apžiūrėjo įvykio vietą ir apklausė liudininkus.

Palangos policijos komisariato pareigūnai turi kelių įtariamųjų duomenis.

Ar jų pavardės anksčiau buvo minimos tiriant nusikaltimus, kurorto policininkai neatskleidė.

Jie nesiėmė spėlioti, ir kokiu ginklu švaistytasi kavinėje. "Mojo Lounge" vadovams nereikės atsakyti už tai, kad neužtikrina klientų saugumo, tačiau pareigūnai jiems turi kitų priekaištų.

"Iš baro savininkų galima reikalauti neaptarnauti girtų asmenų ir jiems alkoholio neparduoti. Toks reikalavimas įtvirtintas ir Alkoholio kontrolės įstatyme", – teigė G.Pocevičius.

Pareigūnas aiškino, kad taip paprastai, kaip šeštadienio konflikto metu pasielgė trumpikėmis ir marškinėliais vilkėjęs žmogus, nešiotis ginklų negalima.

Per vasarą Palangoje iš kurorto svečių paprastai paimami keli ginklai.

Atvejų, kad pistoletais ar revolveriais būtų švaistomasi ar net jais šaudoma, dar nebūta.

Dažniausiai ginklų randama apžiūrint automobilius ar poilsiautojų būstus. Kai kurie atvykėliai nešiojosi ginklus užsikišę juos tiesiog už diržo.

Užgriuvo girti jonaviškiai

"Mojo Lounge" kokteilių baro vadovė prisiminė, kad šeštadienį apie 15 val. čia užgriuvo aštuonių girtų vyrų kompanija.

Prieš tai jie sukėlė konfliktą su paplūdimio gelbėtojais, kurie įspėjo paplūdimyje negirtauti.

Pasirodo, šie vyrai vartojo stipriuosius gėrimus ir kabinėjosi prie žmonių.

Bare jie taip pat elgėsi agresyviai, kibo prie kitų lankytojų, prašomi išeiti nepakluso ir visais įmanomais būdais rodė nepagarbą aplinkiniams.

Girta kompanija ypač kabinėjosi prie dviejų vyrų ir jų draugės, buvo kilęs susistumdymas.

Pasak baro vadovės, pistoletą išsitraukė vienas iš užpultųjų. Grupė agresyvių atėjūnų jį užpuolė, atėmė ginklą ir gerokai aplamdė šonus. Paskui agresyvūs tipai išsilakstė, kartu išsinešė ir pistoletą.

Pasak baro vadovės, kviečiami pareigūnai labai ilgai neatvyko, jie pasirodė tik tada, kai konflikto kaltininkai jau buvo dingę.

Tai patvirtino ir policijoje užfiksuoti faktai, pirmasis policininkų ekipažas įvykio vietą pasiekė po 21 minutės.

Kaip tikino Palangos policijos viršininko pavaduotojas, nukentėjusysis pranešė apie įvykį, bet apie ginklo pagrobimą oficialiai nepareiškė.

Policijai jau žinomos kai kurių sumaištį sukėlusių vyrų asmenybės. Visi jie į Palangą atvyko iš Jonavos.

Bandė įsinešti granatą

Kokteilių barai "Mojo Lounge" veikia ne tik Palangoje, bet ir Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Nidoje.

Spaudoje jau buvo rašoma, kaip 2013 m. antrąją Kalėdų dieną Kaune buvo sulaikytas jaunas vyras, kuris ėmė grasinti granata, kai jo neįleido į to paties pavadinimo naktinį klubą.

Policijos departamento duomenimis, 28-erių įtariamasis Kalėdų vakarą buvo sulaikytas įvykio vietoje V.Putvinskio gatvėje.

Policininkai pas jį rado ir paėmė mokomąją praktinę granatą. Vėliau ją išsivežė išminuotojai.

Jaunuolis buvo pristatytas į Kauno miesto centro policijos komisariatą ir nubaustas.

Bijojo dalyvauti akistatoje

Vienas šio pavadinimo barų įkūrėjų ir savininkų Giedrius Ambrazevičius pats yra minėtas kaip brutalių incidentų dalyvis.

Pernai plačiai nuskambėjo įvykis, kai spalio 4-osios naktį policijos pagalbos šaukėsi į "Mojo Lounge" sugedusio lifto atvažiavęs taisyti bendrovės "Kauno liftai" avarinės tarnybos elektromechanikas, kurį užpuolė keli baro lankytojai.

Policininkai ir nukentėjusiojo bendradarbė prisiminė, kad tuomet užpuolimo auka iš baimės vos pajėgė suregzti sakinį.

O paskui ilgai svarstė, ar rašyti pareiškimą, nes bijojo turėti daugiau kokių nors reikalų su jam į sūnus tinkančia jaunų vyrų kompanija, nuo kurios pavyko pabėgti.

"Kauno liftų" darbuotojas net atsisakė dalyvauti akistatoje su įtariamuoju, kuris esą jį terorizavo ir grasino nužudyti ar sunkiai sutrikdyti sveikatą.

"Per šitiek darbo metų tokio įvykio dar neturėjau", – vėliau policijai pasakojo siaubo ištiktas nukentėjusysis.

"Sudavė į veidą, bet nemušė"

Dėl šių kaltinimų tuomet teisiamųjų suole atsidūrė ir G.Ambrazevičius.

(Nuotraukoje – G.Ambrazevičius)

Tąnakt jis buvo pats girčiausias iš visos kompanijos – jam nustatytas 1,76 promilės girtumas.

Nors iš pradžių elektromechanikas pareigūnams teigė, kad buvo mušamas ir net grasinta sužalojimais peiliu, paskui mįslingai pakeitė parodymus įtariamųjų naudai.

Esą susijaudinęs jis negalėjo atskirti žodžio "pica" nuo žodžio "peilis", o galiausiai auka pareiškė, kad G.Ambrazevičius jam tik nestipriai sudavė į veidą, bet nemušė.

Pats G.Ambrazevičius anuomet minėjo, jog žmogus, kuris buvo įvardytas kaip nukentėjusysis, pasakė, kad pretenzijų neturi ir jokia žala nebuvo padaryta, o tai, kuo buvo kaltinamas, neva yra iš piršto laužta.

GALERIJA

  • „Mojo Lounge“ bare – panika dėl ginklo
Gairės: Mojo Lounge, ginklai
Rašyti komentarą
Komentarai (23)

TEISINGUMAS

Idomu kodel taip stropiai bylos eiga nusvietes sudportalis pamirso parasyti apie LIETUVOS AUKSCIAUSIO TEISMO sprendima, kuris LIETUVOS RESPUBLIKOS VARDU 2018 M. SPALIO 4D. nutarė panaikinti Kauno apygardos teismo Baudziamuju bylu skyriaus teiseju kolegijos 2017m. lapkricio 29d. nuosprendi ir palikti galioti Kauno apylinkes teismo 2016m. spalio 3d. isteisinamaji nuosprendi be pakeitimu. Kauno apylinkes teismas 2016m. isteisino G.A, nes nepadaryta veikla, turinti nusikaltimo ar baudziamojo nusizengimo pozymiu.

Eveline

Tikras liudijimas. Aš praradau viską dėl nelaimingo atsitikimo, dėl kurio eismo įvykio aš grįžau pagal skolas ir ši padėtis pablogėjo klaidingais kreditoriais. Mane buvo kelios kartos tokios indelijos. Čia yra klaidingų kreditorių, kurie mano apgaulingi pranešimai      -gorgelebleu2@gmail.com      -florenceBeauger@hotmail.com      -duboirose1234@gmail.com Bet man nepatyrė dėmesio mano situacijai, tada draugas davė man konkretaus skolintojo adresą, dėl kurio aš pateikiau prašymą dėl 25 000 eurų sumos, kurią gavau per 72 valandas po saugių procedūrų Abiem šalims. Prašome pateikti savo paskolos prašymus tiesiai į jo adresą El. Paštas: bcorinne342@gmail.com

Asta

Kur čia panika? Ar ant tiek nėra temų, apie ką rašyti jums? Kažkoks girtas Marozas mojuoja dujiniu šautuvu, gauna į snukį ir viskas:)). Jaunuolis , kuris sėdi kadre, net nepajudėjo, sėdi toliau ir šypsosi . Blet kas čia per žurnalistika? Iš nesąmones daryti suda. Prie kuo čia Rusijos provincija?USA'oj juodasikniai kasdien saudosi, ir ne su dujiniais ginklais, kodel nebuvo tokio palyginimo? Visiška nesąmonė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS