Neleistinas pramogas nutraukė pareigūnai | KaunoDiena.lt

NELEISTINAS PRAMOGAS NUTRAUKĖ PAREIGŪNAI

Jūros šventę išskirtiniau nei visi atšvęsti sumanę veikėjai šeštadienio naktį Dangėje sėdo į vandens dviratį, išplaukė iš upės ir tokiu būdu persikėlę per Kuršių marias, girtuokliavo Smiltynėje. Tačiau jų linksmybes nutraukė policija.

Nors Klaipėdos policijos budėtojas tikino, jog jokių išskirtinų įvykių pirmąją Jūros šventės naktį neįvyko, tačiau vieno incidento dalyviai išsiskyrė įžūlumu.

Šį įvykį patvirtino uostamiesčio pliažus prižiūrinčios įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

„Mūsų gelbėtojus, kurie budi naktį su kateriu, apie antrą valandą šeštadienį į pagalbą iškvietė policija. Jiems teko plaukti į Smiltynę, kur girtavo asmenys per Kuršių marias persikėlę vandens dviračiu, kas yra draudžiama. Jie sulaikyti ir perduoti pareigūnams“, – teigė A.Siakki.

Anot A.Siakki, prie jūros žmonių šeštadienį yra mažiau ir dėl mieste vykstančios šventės, ir dėl didelio debesuotumo, nors vandens temperatūra siekia 20 laipsnių šilumos.

„Nepaisant to, įtampos pakanka. Giruliuose viena iš Vokietijos atvykusi viešnia nuplaukė už plūdurų ir mėgino grįžti į krantą, bet jai sekėsi labai sunkiai. Padėti teko gelbėtojams“, – pasakojo A.Siakki.

Na o policijos budėtojas patvirtino, kad dėl smurto artimoje aplinkoje šeštadienį pradėti du ikiteisminiai tyrimai, dėl vagystės – taip pat du, vienas ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl turto sugadinimo ar sunaikinimo.

Du tyrimai pradėti dėl viešosios tvarkos pažeidimo, taip pat – dėl netikrų pinigų ar vertybinių popierių laikymo ir realizavimo. Tai tik bendra statistika, kuri, esą anaiptol neliudija, kad šie įvykiai kaip nors susiję su Jūros švente.

„Kalbant apie Jūros šventę, dėl viešosios tvarkos pažeidimo buvo surašyti 5 protokolai, dėl neblaivių asmenų pasirodymo viešoje vietoje – 6. Daugiau nieko išskirtinio nėra. Nėra ir jokių pranešimų apie eismo įvykius“, – patikslino Klaipėdos policijos budėtojas.

Greitosios pagalbos medikai pastebėjo, kad Jūros šventės kvietimų buvo daug ir dieną, ir naktį – po 90. Tai esą yra didelis skaičius. Pasitaikė gulinčių viešoje vietoje neblaivių asmenų. Pagalbos reikėjo susimušusiems asmenims, tačiau didelių traumų nefiksuota.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kikiki

Glušiau drasus, dont cut the mushroom

glušų drąsa

Buduliams turi būti finansiškai už nuotykius atseikėta ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS