Palangoje dviratininkas sužalojo penkiametį berniuką | KaunoDiena.lt

PALANGOJE DVIRATININKAS SUŽALOJO PENKIAMETĮ BERNIUKĄ

  • 3

Palangoje dviratininkas sužalojo į pėsčiųjų taką įėjusį 5 metų vaiką.

Nelaimė įvyko trečiadienį apie 20 val. J. Basanavičiaus gatvėje, į dviračių taką įėjusį mažametį kliudė 22 metų vaikinas, važiavęs dviračiu.

5 metų berniukas paguldytas į ligoninę.

Lietuvos kelių policijos tarnyba atkreipia suaugusiųjų dėmesį į nepilnamečių (vaikų) saugumą kelyje.

„Nepalikime vaikų vienų (be priežiūros) žaisti arti važiuojamosios kelio dalies, eidami šaligatviu, pėsčiųjų taku mažametį vaiką veskimės paėmę už rankos. Nepamirškime, kad vaikai, žemesni kaip 135 cm ūgio, automobiliuose privalo būti vežami specialiose, jiems pritaikytose sėdynėse“, – sako policija.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Geras

Vis vaikai vaikai ,o Ka suaugę ne žmonės ,ne vaikai,suaugus taip pat turi tėvus ir jie jiems vaikai ,o sureikšminti ,kad vaikai nereikia ,tai pačių super mamyciu kaltę iškasenos nesupranta,kad technika visais atvejais yra rizikos lygyje ,o jei tą iškasena nesirūpina savo atžala ,nes pati durna kaip bato aulas tai dar ir vaiką kiša po ratais ,sustoti neįmanoma net einant į stulpą atsitrenkia

to Aš

"kai pėstysis jau negali net ir šaligatvyje jaustis saugus". Jei nieks nelistu i dviracio taka, tai saligatvyje skirtame pestiesiems visi butu tikrai saugus. Del vaiku ir pesciuju tako siaurumo, cia kitas reikalas, bet daznai yra taip, kad jei takas yra siauras tai pestieji tiesiog eina dviraciu taku negalvodami apie savo sauguma

Nežinau, koks ten ir kur takas buvo Palangoje, bet Kaune tai baisu dėl tų dviračių takų. Kiekvieną kartą praeinant Santakos parke pro vaikų žaidimų aikštelę baisu dėl tokio aplaidaus savivaldybės požiūrio į vaikų saugumą. Bendras pėsčiųjų ir dviratininkų takas yra kvailumo viršūnė. Prie žaidimų aikštelės, kur kiekvieną momentą gali į šaligatvį iš aikštelės išbėgti mažylis, sulėtina turbūt tik patys vaikų turintys dviratininkai. Kiti šalmuoti dėdės savo galingais dviračiais mina iš visų jėgų ir tik laimės dalykas, ar tuo metu nešaus į galvą kuriam mažyliui į taką (pėsčiųjų) žengti. Gana gal svaigti su tuo ,,dviračių miestu'', jeigu daromos nesąmonės, kai pėstysis jau negali net ir šaligatvyje jaustis saugus, kai pusantro metro šaligatvis dalinamas juosta per pusę - kaip išsitekti tame 80cm mamai su važimėliu ir antruoju mažyliu už rankos, neužlipant ant dviračių juostos? Čia ir paaiškėja, kad tie, kas tokius dalykus sumąsto, pėsčiomis niekada nevaikšto.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS