Pastatą vėl sudarkė tepliai | KaunoDiena.lt

PASTATĄ VĖL SUDARKĖ TEPLIAI

M.Mažvydo alėjos gale stovinčio pastato sieną, ant kurios buvusius grafičius prieš beveik dvejus metus uždažė pilietiški klaipėdiečiai, vėl išterliojo vandalai. Apie sugadintą turtą jau pranešta policijai.

Akis badė užrašas

Raudonos spalvos terlionė ant pastato sienos pastebėta sekmadienį. Apie šį incidentą informuotas Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius, policija.

M.Mažvydo alėjos gale esančio namo gyventojai nuo terliotojų kenčia ne pirmą kartą. Prieš kelerius metus grafitininkai buvo išmarginę pastato sieną. Piešinys buvo uždažytas, bet – ne ilgam.

Tada vandalai vėl išmargino pastatą. Ant statinio atsirado užrašas: „Nudažykite sekantį foną ružavai. Gims kiaulyte taupyklė, į kurią galėsit išmest pinigėlius“.

Toks kreipimasis praeiviams akis badė porą metų. Patys daugiabučio namo gyventojai nesiėmė šalinti užrašo. Tačiau jis patraukė pilietiškų klaipėdiečių dėmesį.

Prieš beveik dvejus metus jie organizavo akciją „Už švarų miesto veidą“ ir uždažė minėtus žodžius. Nė vienas jų negyveno vandalų suniokotame pastate. Namo gyventojams darbai nekainavo.

Padės vaizdo kameros

Terlionę ant pastato sienos pastebėjęs klaipėdietis, kuris dalyvavo ir akcijoje „Už švarų miesto veidą“, vylėsi, kad pavyks surasti vandalus. Jis atkreipė dėmesį, jog ant Vaikų ligoninės pastato kampo yra įrengtos dvi vaizdo kameros.

„Džiugu, kad įžūliai terliojamas pastatas ilgai išbuvo nepaliestas. Žinau ir daugiau panašių statinių. Jie jau daugiau nei dvejus metus yra švarūs, nors anksčiau būdavo terliojami kas savaitę. Vadinasi, bent kažkokių pasiekimų yra“, – pasakojo klaipėdietis.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Viliaus Valio, panašu, kad naujus užrašus išpiešė ne tie patys asmenys, kurie darbavosi prieš kelerius metus.

Panašių keverzonių pastebėta ir ant netoliese K.Donelaičio gatvėje esančių pastatų.

„Apie įvykį ir patys pranešėme policijai, ir prašėme, kad gyventojai kreiptųsi. Tokiais atvejais visada raginame, kad būstų savininkai, administratoriai neliktų nuošalyje. Ne tik kreiptųsi į policiją, bet ir žiūrėtų, kuo baigsis tyrimas, kad išsireikalautų atlyginti žalą“, – teigė vedėjas.

Aktyviai dirba policija

Pastaruoju metu sienų terliotojai uostamiestyje yra aprimę. Tačiau pasitaiko, kai gyventojai randa suniokotų sienų. Prieš maždaug mėnesį apie terliones policiją informavo Kretingos gatvės gyventojai.

„Situacija tikrai pagerėjusi. Manau, tam didelės įtakos turi aktyvus policijos darbas. Pernai jie išaiškino apie 40 tokių epizodų. Matyt, tai drausmina ir kitus grafitininkus“, – komentavo vedėjas.

Pastatų sienų terliotojams gresia ne tik administracinė – įspėjimas arba bauda iki 579 eurų, bet ir baudžiamoji atsakomybė. Tai priklauso nuo padarytos žalos.

Anot V.Valio, akivaizdu, kad M.Mažvydo alėjos pabaigoje esančiam vandalų suniokotam pastatui padaryti dideli nuostoliai.

Vedėjas teigė, kad artimiausiu metu savivaldybė žada rengti pasitarimą dėl grafičių mieste.

GALERIJA

  • Prisiminimas: prieš beveik dvejus metus įžūlų užrašą uždažė pilietiški klaipėdiečiai.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Melagiui

Tas užrašas buvo apie porą mėnesių,o ne du metus. Ir dėl to,kad per greitai uždažėme terlių "meną".

hmm

Teismai galėtų pagaliau tuos vandalus sodinti. Kodėl juos paleidžia man stačiai neaišku.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS