Pažeidėjų netrūksta: laivavedžiai laivus valdė apsvaigę nuo alkoholio | KaunoDiena.lt

PAŽEIDĖJŲ NETRŪKSTA: LAIVAVEDŽIAI LAIVUS VALDĖ APSVAIGĘ NUO ALKOHOLIO

  • 3

Su tikslu išaiškinti nusikalstamas veikas ir teisės bei viešosios tvarkos pažeidimus jūrų uosto akvatorijoje, miesto bendruomenės pareigūnai su 2-ojo Veiklos skyriaus Jūrų uosto policijos grupės pareigūnais liepos 16 – 20 dienomis vykdė saugaus elgesio vandenyje prevenciją ir pramoginių žvejybinių laivelių kontrolę, žiūrėdami, ar laikomasi saugios laivybos taisyklių.

Priemonių metu patikrinta 30 pramoginių laivų, išaiškinti 3 pažeidimai: 2 laivavedžiai laivus valdė apsvaigę nuo alkoholio (1,56 ir 2,22 prom.), 1 laivavedys neviršijo leistos alkoholio ribos (0,33 prom.). Vienas asmuo neturėjo gelbėjimosi liemenės. Neblaivus laivavedys, kuriam matuoklis rodė skaičių 2,22, pramoginiame kateryje gabeno ir 8 nepilnamečius, sumaniusius pasiplaukioti. Trijų asmenų atžvilgiu pradėtos administracinės teisenos dėl saugaus elgesio vandenyje taisyklių nesilaikymo.

Kontrolė dėl vairavimo neblaiviems buvo vykdoma ir miesto keliuose. Patikrinti 350 transporto priemonių vairuotojai. Nustatyti 3 neblaivūs vairuotojai, dėl kitų KET pažeidimų pradėta 13 administracinių teisenų, 2 vairuotojai neviršijo leistos alkoholio kiekio kraujyje normos.

GALERIJA

  • Pažeidėjų netrūksta: laivavedžiai laivus valdė apsvaigę nuo alkoholio
  • Pažeidėjų netrūksta: laivavedžiai laivus valdė apsvaigę nuo alkoholio
  • Pažeidėjų netrūksta: laivavedžiai laivus valdė apsvaigę nuo alkoholio
Klaipėdos policijos komisariato nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Žinoma, blogai kai pramoginio laivelio kapitonas "gatavas", bet pramoginei laivybai neturėtu būti taikomos automobilių vairuotojų normos, t. y. 0,4 promilės ir nedaugiau. Yra Europoje šalių, kur automobilių vairuotojams leidžiama norma - iki 0,8 promilės. Ir nėra ten dėl to jokių bėdų. O pramoginis laivelis tam ir sukurtas, kad būtu pramoginis. Karštą vasaros dieną viena skardinė šalto alaus, - neturėtu būti nusikaltimas. Galima būtu padidinti tą promilių normą iki 0,8. Tikrai nieko neatsitiktu.

:)

Nieko nesunaikins, jai turesim ne vienas teises, padaryt kaip amerikoi yra vienos ir tospacios papuolei gatavas va ir galas didele bauda ir teisiu atemimas ilgam laikui, nei su laivu nei su masina.

Taip ir toliau

pamažu sunaikinsim bjaurų įprotį.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS