Policija nubaudė už sovietinę atributiką | KaunoDiena.lt

POLICIJA NUBAUDĖ UŽ SOVIETINĘ ATRIBUTIKĄ

  • 14

Klaipėdos policija 75 eurų pinigine bauda nubaudė Latvijos pilietį, kuris vilkėjo marškinėlius su sovietine simbolika.

Užsienietis nubaustas administracine tvarka. Įstatymas už nacistinės ir sovietinės simbolikos demonstravimą numato baudą nuo 150 iki 300 eurų.

"Jam skirta pusė minimalios baudos. Iš karto buvo surašytas protokolas", – BNS sakė Klaipėdos apskrities policijos atstovė Andromeda Grauslienė.

Pasak jos, pusė minimalios baudos už administracinius nusižengimus skiriama, kai asmuo baudžiamas pirmą kartą, kai jis prisipažįsta, gailisi, pažada daugiau taip nesielgti ir susitaiko su Lietuvos valstybe.

Birželio 4 d. apie 15 val. uostamiesčio patruliams buvo pranešta, jog Klaipėdoje Taikos prospektu šlitinėja trys neblaivūs vyriškiai, o vienas vilki marškinėlius su sovietine simbolika.

Nurodytoje vietoje girtų asmenų, atitinkančių aprašymą, nebuvo pastebėta. Tačiau netrukus policijos pareigūnai Audros gatvėje išties pamatė stipriai nuo alkoholio apsvaigusį vyriškį raudonais marškinėliais su penkiakampe žvaigžde, kūju ir pjautuvu bei raidėmis SSRS.

Pareigūnai vyriškį atgabeno į komisariatą, o čia paaiškėjo, jog neblaivus uostamiesčio gatvėmis svirduliavo 1983 me. gimęs Latvijos pilietis. Jis nenurimo ir vis keikė pareigūnus.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

.....

Gal Uzteks jums rusofobai

Angelija

Už ką baudą skiria? Nuvažiavus į Grūto parką galima įsigyti visą rusišką atributiką, pradedant spaliuko ženkliuku ar pionierišku kaklaraiščiu ir t.t. Viešpatie! apšviesk protus,tų,kurie " nuo didelio rašto - išėjo iš krašto".Demokratijos-0 ,žodžio laisvės-0 ,įsipareigojimai kaip Europos sąjungoje, gyvenimas ir pragyvenimas prilygsta Zimbabvėje.Tai kur mes gyvename,ką mes galime ir ko siekia mūsų valdžia?

Nezabitauskas

Latvijos pilietis nė už ką tokių marškinėlių nedėvės! Reikia rašyti tiesiai - Latvijos rusas. Beje, kodėl jam tedavė pusę baudos, o ne maksimumą, juk buvo sunkinančios aplinkybės - girtas, keikė pareigūnus?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS