Virėjas miškus padeginėjo iš įsiūčio? | KaunoDiena.lt

VIRĖJAS MIŠKUS PADEGINĖJO IŠ ĮSIŪČIO?

Už keistą potraukį padeginėti miškus ir pievas ką tik pilnametystės sulaukęs Šarūnas Kazlauskas turės tris mėnesius nešioti apykoją. Teismas būsimam virėjui skyrė kardomąją priemonę ir nurodė nuo 22 valandos iki ryto sėdėti namuose.

Vaikinas kaltinamas kelių gaisrų Neringoje ir Klaipėdoje sukėlimu. Kaltę jaunuolis pripažino.

Vienos uostamiesčio profesinės mokyklos pirmakursiui prieš teismą teko stoti dėl saugomų teritorijų ar saugomų gamtos objektų sunaikinimo ar suniokojimo ir dėl svetimo turto sunaikinimo ar sugadinimo visuotinai pavojingu būdu.

Dėl padegimų sunaikinta apie 70 arų miško paklotės. Vien Neringoje padegėjo padaryta žala siekia 10 tūkst. eurų.

Savaitės pradžioje buvo gautas Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovų pranešimas, jog Klaipėdoje, Savanorių gatvėje apie 6 valandą ryto buvo užfiksuoti du gaisro židiniai, tarp kurių yra nemažas atstumas, tad iš karto įtarta, kad tai gali būti tyčinis padegimas. Tos pačios dienos pavakarę gaisrininkai pranešė, jog greta Onkologinės klinikos užfiksuoti dar šeši gaisro židiniai įvairiuose miško plotuose ir išdegęs apie 50 arų plotas. Čia taip pat įtarta tyčinė žmonių veikla.

Antradienio naktį pareigūnams buvo pranešta, kad dega buvusi Kino studija.

Atvykę į įvykio vietą patruliai aptiko 20-metį vaikiną ir 21-erių merginą, kurie nurodė, jog jų 18-metis bičiulis vykdo padegimus, o jie iškvietę ugniagesius. Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato patrulių rinktinės pareigūnai sulaikė 18-metį Klaipėdos rajono gyventoją, kuris įtariamas neseniai padegęs mišką Melnragėje bei sukėlęs gaisrus Neringoje.

Dėl visų šių nusikalstamų veikų buvo pradėti trys ikiteisminiai tyrimai, tačiau visi jie sujungti į vieną.

Paaiškėjo, kad profesinės mokyklos auklėtinis pirmąjį padegimą įvykdė dar būdamas nepilnamečiu.

Tyrėjams Š.Kazlauskas prisipažino, kad padeginėjimo griebėsi dėl emocinės įtampos.

„Dėl šeimos aplinkybių, dėl to, kad nepavyko įsidarbinti – tokius motyvus jis pateikia, tačiau kaltę pripažįsta“, – kalbėjo Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Virginija Tilvikienė.

Kol kas prokuratūra neprašo psichiatrinės įtariamojo ekspertizės.

Padegėjas aiškino, kad žolę padegdavo žiebtuvėliu ar sausa šaka. Už tai jaunuoliui gresia bauda, areštas, laisvės atėmimas iki 5 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Agnė

Jūs žmonės tik puolat smerkti jauną vaikinuką kuriam vos 18 suėję, jei tai būtų jūsų giminaitis ar taipat sakytumėt kad tokius 10 metų sodint? Pagalvokit apie jo mama ka jei ir taip reiks patirt tuolabiau jis jaunas, galbūt neblaiviu protu mastė, nes juk nekiekvienas puls už tai kad jo neįdarbino nidoje miškus deginėti. Man yra baisu skaityti kitų žmonių komentarus kurie net nesugeba adekvačiai ir morališkai mastyt ir rašo net nesusimastydami ką

Olivija

Manau,jog jam reikalinga psichiatro patikra ir nustatyti ar tai liga ar tyčinio nusikaltimo vykdymas,kas turėtų būti griežtai baudžiama.O Dieve padėk tokiam žmogui ateiti į protą,jei beįmanoma.O jei tai nepagydoma,tai žmogus laisvėje gyventi negali...Bėda ir pačiam,ir tėvams,ir visiems aplinkiniams.Juk negali žinoti ką eidamas sumastys padegti...

...

Potencialus džihadistas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS