Prokuroras prašo atnaujinti procesą dėl sodybos Pajūrio regioniniame parke atkūrimo | KaunoDiena.lt

PROKURORAS PRAŠO ATNAUJINTI PROCESĄ DĖL SODYBOS PAJŪRIO REGIONINIAME PARKE ATKŪRIMO

  • 3

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis, gindamas viešąjį interesą, kreipėsi į Klaipėdos teismą su prašymu atnaujinti procesą byloje dėl sodybos Pajūrio regioninio parko teritorijoje atkūrimo.

Kaip pirmadienį pranešė Generalinė prokuratūra, byla dėl juridinę reikšmę turinčio fakto nustatymo atkuriant sodybą Karklės kaime 2014 metais jau išnagrinėta Klaipėdos rajono apylinkės teisme ir, remiantis 2013 metais atliktais archeologiniais tyrimais, konstatuota, kad 10 ha žemės sklype, esančiame Klaipėdos rajono Karklės kaime, buvo sodyba.

Kultūros paveldo departamentas informavo Pajūrio regioninio parko direkciją dėl galimo archeologinių tyrimų duomenų klastojimo, neadekvataus tyrimų rezultatų vertinimo. Minėta direkcija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama pradėti tyrimą ir kreiptis į teismą dėl proceso atnaujinimo išnagrinėtoje civilinėje byloje.

Pagal Lietuvos teisės aktus atkurti sodybą valstybės saugomose teritorijose galima tik vietoj buvusios sodybos.

Prokuroro nuomone, tyrimo metu surinkti nauji įrodymai, įvertinus juos kartu su kitais civilinėje byloje esančiais įrodymais, kuriais vadovaudamasis Klaipėdos rajono apylinkės teismas priėmė sprendimą nustatyti juridinę reikšmę turintį faktą, neleidžia daryti tokios pat išvados, kurią 2014 metais padarė minėtas teismas, jog prašomas nustatyti juridinę reikšmę turintis faktas egzistavo, todėl sprendimas negali būti paliktas galioti.  

Teismo prašoma atnaujinti procesą išnagrinėtoje civilinėje byloje ir išnagrinėjus bylą panaikinti Klaipėdos rajono apylinkės teismo sprendimą dėl juridinę reikšmę turinčio fakto nustatymo.

Portalas 15min.lt yra rašęs, kad siekiant galimybės statyti naujus namus Pajūrio regioniniame parke, galėjo būti klastojami duomenys, taip siekiant pradėti statybas ten, kur pagal įstatymus jos negalėtų vykti, vietoj neegzistuojančių senų sodybų. Tam į pagalbą pasitelkti archeologai, kurie turėjo rasti sodybų egzistavimo įrodymų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nezabitauskas

Ne, čia turbūt dėl "sodybos", į kurią net kelio nėra ir niekada nebuvo. Vilos savininkas (ar ne Trečiakauskas jo pavardė?) naudojasi dviračių taku. Vila netoli Plazės ežero.

Zenonas Priekuliškis

Tai gal čia kalbama apie galimai neaiškiomis aplinkybėmis įsigytas Antano Boso žemes? Ir bijomasi dar įvardinti?

Gggg

Matyt parūpo prokurorui arba valdžiai žemės lopinėlis Klaipėdos teritorijoje

SUSIJUSIOS NAUJIENOS