STT tiria galimą piktnaudžiavimą Neringos savivaldybėje, įrengiant žvejybos uostelius | KaunoDiena.lt

STT TIRIA GALIMĄ PIKTNAUDŽIAVIMĄ NERINGOS SAVIVALDYBĖJE, ĮRENGIANT ŽVEJYBOS UOSTELIUS

  • 1

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl daugiau nei 3 mln. eurų vertės Neringos savivaldybės projektų Nidoje bei Juodkrantėje, statant žvejybos uostelius, pranešė Žemės ūkio ministerija. Tyrimas pradėtas dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir sukčiavimo.

Gegužės viduryje ministerija paprašė Generalinės prokuratūros ir Viešųjų pirkimų tarnybos ištirti šiuos projektus. Tuomet ministras Bronius Markauskas teigė, jog įtarimų sukėlė žuvies iškrovimo vietų įrengimas ant jūros kranto, nors iki gaunant paramą, savivaldybė buvo nusprendusi jas statyti jūroje. Tačiau dėl to projekto kaina nesumažėjo.

„Preliminariais skaičiavimais, taip pakeisti projektai turėjo atpigti bent tris kartus, tačiau taip neatsitiko, nes projekto įgyvendintojai įrodinėjo, kad jiems būtini visi pirminiame prašyme numatyti pinigai“, - gegužės viduryje tikino B. Markauskas. Be to, anot jo, nuo 2015 metų, kai iškrovimo vietos buvo baigtos, žvejai jomis nepasinaudojo.

Žvejybos iškrovimo vietos įrengimui Nidoje išmokėta 1,404 mln. eurų, o Juodkrantėje – 1,4 mln. eurų.

Centriniame viešųjų pirkimų portale nurodoma, kad abu konkursus laimėjo „LitCon“ ir „Kauno hidrogeologijos“ konsorciumas, už kiekvieną iškrovimo vietą pasiūlęs po 1,636 mln. eurų. Bendra projektų vertė siekia 3,272 mln. eurų.

GALERIJA

  • STT tiria galimą piktnaudžiavimą Neringos savivaldybėje, įrengiant žvejybos uostelius
Redakcijos archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nuomonė

Čia tai bent. Ir kas už to stovi?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS