Nuosprendis sukčių byloje: Mios vyrui laisvė suteikta iki pirmos klaidos | KaunoDiena.lt

NUOSPRENDIS SUKČIŲ BYLOJE: MIOS VYRUI LAISVĖ SUTEIKTA IKI PIRMOS KLAIDOS

Klaipėdos apylinkės teismas paskelbė nuosprendį keturiems vyrams, sukurpusiems gudrų neteisėto praturtėjimo planą. Tarp jų – ir garsios atlikėjos Vilijos Pilibaitytės Mios sutuoktinis.

Sukurpė gudrų planą

Kaip nusikalstamos veiklos organizatoriai pareigūnų buvo įvardinti du asmenys – tris kartus teistas 51-erių kaunietis, buvęs Kraujo donorystės centro direktorius Artūras Jonas Venslauskas ir 35-erių klaipėdietis Nerijus Antanavičius, dabar gyvenantis Vilniuje.

Jų bendrininkai – du jauni vyrai – įmonės "Geldara" direktorius Darius Petrutis ir Simonas Paulauskas.

Planas praturtėti nebuvo visai naujas. Panašiai yra pelnęsi ir kiti nusikaltėliai.

Šie vyrai įsigijo veikiančios įmonės akcijų, perėmė jos buhalterinius dokumentus, elektroninių kortelių skaitytuvus, tačiau jokios veiklos nė neketino vykdyti.

Įmonės jiems reikėjo apgaudinėti telekomunikacijų bendroves bei bankus. Taip tikėtasi ir bandyta pasisavinti šimtus tūkstančių eurų bei brangių prekių.

Susivienijusi į nusikalstamą grupę kompanija naudojosi 25 užsienio šalių piliečių ir vieno lietuvio banko kortelių duomenimis. Žmonės nė neįtarė, kad jiems nepažįstami asmenys jau nusipirko ar ketina pirkti automobilių priekabų bei kitus brangių daiktų.

Demaskavo bankininkai

Gauja įkliuvo, kai įtartinas operacijas pastebėję DNB banko specialistai sunerimo. Suabejoję finansinių operacijų teisėtumu, jie užblokavo sąskaitas, kuriomis naudojosi įsigytos ir nusikaltimams vykdyti naudotos įmonės vardu dangstęsi įtariamieji.

Iki tol jie spėjo užvaldyti daugiau nei 8 tūkst. eurų. Gautus pinigus bendrininkai tą pačią dieną išsigrynino.

Vyrai pasikėsino iš DNB banko susišluoti apie 200 tūkst. eurų.

Tokia pati apgaulės schema taikyta mulkinant "Swedbank".

Į veiklos nevykdančios įmonės sąskaitą perpumpuota beveik 5 tūkst. eurų, o iš viso norėta užvaldyti beveik 38 tūkst. eurų.

Panašiai du kaltinamieji apgavo ir "Telia".

Už didelės vertės svetimo turto pasisavinimą sukčiaujant, manipuliuojant svetimomis banko kortelėmis ir sąskaitomis kaltinamiesiems grėsė reali laisvės atėmimo bausmė.

Vakar paskelbtu Klaipėdos miesto apylinkės teismo nuosprendžiu už grotų liko tik už anksčiau įvykdytus nusikaltimus jau kalintis A.J.Venslauskas.

Kadangi pritrūko įrodymų, kad jis dalyvavo sukčiaujant prieš "Swedbank", šis vyras dėl trijų kaltinimų buvo išteisintas.

Tačiau už grotų jis liko, jam skirta subendrinta su ankstesniu nuosprendžiu 5 metų laisvės atėmimo bausmė.

Šis vyras nuosprendžio klausė būdamas Šiaulių tardymo izoliatoriuje. Jis pasipiktino, išgirdęs apie bausmę.

Bet teisėjas paaiškino, kad nuteistasis turės galimybę atidžiai perskaityti sprendimą ir paprašyti išaiškinimo arba parašyti skundą.

Leido pasitaisyti laisvėje

N.Antanavičius, kuris 2015 metais vedė garsiąją atlikėją Mią, sulaukė pusketvirtų metų laisvės atėmimo bausmės, tačiau jos vykdymas atidėtas trejiems metams.

Bylą nagrinėjęs teisėjas pažymėjo, kad šis vyras laisvės atėmimo bausme baudžiamas pirmą kartą. Žinant, kad tokios bausmės atidėjimas labiau motyvuoja nebenusikalsti nei pasiuntimas už grotų, nuspręsta leisti jaunam vyrui pasitaisyti.

N.Antanavičius anksčiau buvo patekęs į teisėsaugos akiratį po to, kai per konfliktą įsivėlė į muštynes. Incidento kaltininkui ir nukentėjusiajam susitaikius, Vilniaus apylinkės teismas N.Antanavičių atleido nuo baudžiamosios atsakomybės, tačiau jis greitai nusikalto dar kartą, todėl jam buvo skirta bausmė ir už žmogaus sužalojimą.

Bausmė subendrinta su skirtąja sukčiavimo byloje.

D.Petručiui skirta pustrečių metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymas atidėtas porai metų.

S.Paulauskas išgirdo, kad baudžiamas dvejų metų ir trijų mėnesių nelaisve, bausmės vykdymas atidėtas dvejiems metams. Visi trys nuteistieji į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą per du mėnesius turės įnešti kelis šimtus eurų siekiančias sumas.

Kompiuteriai ir telefonai, kuriais vyrai naudojosi sukčiaudami, pripažinti nusikaltimo įrankiais ir yra konfiskuotini.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Išleistas pasitaisyti,gudriau apgaudinėti Teisėjai tikri šaunuoliai.Oi kaip puiku,eikit sukčiaukit toliau

tadas to zona

na, apie gaidyna tu gerai nusimanai...

Vaje vaje

Mia su kuo susidejo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS