Sukčių melas vis dar įtikina uostamiesčio pensininkus | KaunoDiena.lt

SUKČIŲ MELAS VIS DAR ĮTIKINA UOSTAMIESČIO PENSININKUS

Telefoniniai sukčiai įsisuko į centrinę Klaipėdos dalį. Ketvirtadienį vakare, tuo pačiu metu savo santaupų neteko J.Janonio gatvėje ir M.Mažvydo alėjoje gyvenantys pensininkai.

Apie 18 val. J.Janonio gatvėje gyvenančiam 82 metų pensininkui paskambino mediku prisistatęs vyras ir pranešė, kad jo anūkas sužeidė mažą mergaitę. Jos gydymui neva būtini pinigai, kurių ateis paimti sužeistos mergaitės tėvas.

Netrukus pas pensininką į namus atėjo aukštas vyras, apie 185 cm ūgio, lieknas, ilgais, atgal sušukuotais plaukais, vilkėjęs tamsiais rūbais. Atėjūnas kalbėjo lietuviškai. Jam pensininkas atidavė 3 tūkst. eurų.

Tuo pačiu metu suskambo ir 80-metės pensininkės namų telefonas. Jai sukčiai melavo, kad policija išsiaiškino, jog moteris komunalinius mokesčius sumokėjo netikrais pinigais, todėl esą būtina patikrinti jos namuose laikomus eurus.

Pas šią klaipėdietę atėjo panašiai apibūdinamas apie 30 metų vyras. Moteris vėliau sukčiavimo atvejį tirti atvykusiems policininkams pasakojo, kad jis gali būti apie 180 cm ūgio, vidutinio kūno sudėjimo, vilkėjo mėlyną striukę ir tokios pat spalvos kelnes, buvo su tamsia megzta kepure.

Nukentėjusioji padavė nepažįstamajam ne tik namie turėtus 240 eurų, bet ir savo banko kortelę bei užrašė jos PIN kodą.

Klaipėdos senamiestyje gyvenanti dienraščio „Klaipėda“ skaitytoja pasakojo taip pat sulaukusi tokio skambučio, bet jos sukčiams apgauti nepavyko. Nepaisant garbaus amžiaus moteris iškart sukluso, kai paskambinęs žmogus pasisakė esąs policininkas ir pareiškė, kad jos sumokėti komunaliniai mokesčiai neužskaityti.

„Aš žinau, kad policija nesidomi mokesčiais, net jeigu kažkas būtų ne taip, šio reikalo imtųsi mokesčių gavėjai. Be to, tas vyras labai norėjo, kad nepadėčiau ragelio, tai irgi buvo ženklas, kad pasitikėti juo negalima. Užsirašiau jo telefono numerį, ragelį padėjau ir paskambinau dukrai. Ji patvirtino mano abejones – tai buvo sukčiai. Vėliau kelis kartus bandėme prisiskambinti tuo numeriu, bet telefonas buvo išjungtas“, – pasakojo sukčių pinklių išvengusi klaipėdietė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Kokiu kvailiu dar esama,mokesčius mokant tau iš kart pasakytu kad kažkas negerai,kolbus kvailiu su pinigais tol bus ir sukčiu

Taigi

Tai matyt tu sukciu yra daugumos miestu. Siauliuose taip pat girdejosi , kad sukcius kalba apie padirbtus pinigus.Reikia juos varyti kuo toliau ir nepagailet jiems isskirtiniu zodeliu.

saulyte

Tai gal reikia vazinet su masinom su ruporais per miestus miestelius ir kaimus ir pranesti kad neatsakinetu i sukciu skambucius ir neatidaryti duru niekam ir kam tos telefonu knygos siais banditu laikais jie ir naudojasi anais laikais bado ir skurdo laikais kaip kad kazkas vadina tai niekam nei i galva nebutu ateja kad reikia kazko bijoti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS