Svetimu koviniu pistoletu paaugliai džiaugėsi savaitę | KaunoDiena.lt

SVETIMU KOVINIU PISTOLETU PAAUGLIAI DŽIAUGĖSI SAVAITĘ

Klaipėdos gatvėmis paaugliai apie savaitę vaikštinėjo su koviniu ginklu kišenėje, juo švaistėsi mokymo įstaigos bendrabutyje, mokėsi šaudyti. Apie tokią grėsmę sužinoję pareigūnai per kelias valandas surado kaltininkus ir ginklą.

Ketvirtadienį po pietų uostamiesčio Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai sužinojo apie tai, kad iš klaipėdiečių šeimos pavogtas teisėtai laikytas kovinis ginklas „Walther“ su 9 milimetrų šoviniais apkaboje.

Pradėję aiškintis įvykio aplinkybes policininkai suprato, kad pistoletas dingo iš remontuojamo buto, kur tėvai nebuvo pakankamai atidūs, o jų 12 metų atžala rado seifo raktus.

Vaikas buvo parsivedęs į namus kelis draugus, gali būti, kad vaikas pasipuikavo prieš juos tėvų ginklu. Tarp berniuko svečių buvo 16-metis, pasižymėjęs daugybe vagysčių ir plėšimų. Būtent šis vaikinas iš buto pavogė pistoletą.

Ketvirtadienį vagystę tiriantys pareigūnai sužinojo, kad praėjusią savaitę vienos profesinio mokymo centro bendrabutyje mokinys švaistėsi koviniu ginklu, grasino bendrabutyje gyvenantiems mokiniais, šaudė šiuo ginklu mokydamasis juo naudotis.

Šį paauglį policininkai sulaikė ketvirtadienio pavakare. Tačiau jis ginklo nebeturėjo. Jaunasis nusikaltėlis prisipažino pistoletą, vertą 600 eurų pardavė kitam ne kartą nusikaltusiam vaikinui. Šiam sandoriui tarpininkavo dar vienas nusikaltimais Klaipėdoje pagarsėjęs 18-metis. Ginklas pateko į jo bendraamžio rankas, .is įsigijo „Walther“ už 100 eurų.

Iškrėtę bendrabučio kambarį, kuriame gyvena 16-metis, policininkai demaskavo ir kitus jo nusikaltimus – paauglys turėjo apie 30 gramų kanapių.

Apkaboje turėjo būti likę dar bene keturi šoviniai.

Ginklas rastas pas jį įsigijusio vaikino seserį. 20-emtė mergina nešiojosi pistoletą savo rankinėje, nors prisiekinėjo neketinusi jo panaudoti ir svarsčiusi, kaip jo atsikratyti ar atiduoti policijai.

Pareigūnai atliko kratą merginos namuose ir rado keturis šovinius.

Tyrimą pradėję apie 16 val. pareigūnai ginklą rado ir įtariamąjį buvo sulaikę apie 21.30 val.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl ginklo ir šaudmenų vagystės, disponavimo narkotinėmis medžiagomis.

Vėliau, išsiaiškinus daugiau šios istorijos detalių, bus sprendžiama, ar teisėtas pistoleto savininkas laikėsi ginklų įstatymo. Jeigu bus nustatyta, kad jis laikė pavojingą šaunamąjį ginklą aplaidžiai, jam gali būti atimta licencija leidžianti jį laikyti.

Trys įtariamieji tą patį vakarą pateko į Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę.

Pareigūnai konstatavo, kad visi trys prie ginklo vagystės prisidėję jaunuoliai yra vienos mokyklos auklėtiniai ir visi linkę nusikalsti. Kovinis ginklas jų rankose galėjo sukelti rimtą pavojų klaipėdiečių saugumui.

Už šaunamojo ginklo ir šaudmenų pagrobimą Lietuvos Baudžiamasis kodeksas numato arešto arba laisvės atėmimo iki septynerių metų bausmę.

GALERIJA

  • Svetimu koviniu pistoletu paaugliai džiaugėsi savaitę
  • Svetimu koviniu pistoletu paaugliai džiaugėsi savaitę
  • Svetimu koviniu pistoletu paaugliai džiaugėsi savaitę
Lietuvos policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS