Tragedija netoli Šventosios – jūra pasiglemžė kauniečio paauglio gyvybę | KaunoDiena.lt

TRAGEDIJA NETOLI ŠVENTOSIOS – JŪRA PASIGLEMŽĖ KAUNIEČIO PAAUGLIO GYVYBĘ

Šeštadienį ties Monciškėmis įvyko šiurpi nelaimė. Jūra pasiglemžė antrąją auką. Nuskendo paauglys, kuris rugpjūčio 5-ąją būtų šventęs savo keturioliktąjį gimtadienį. Gelbėtojų teigimu, ieškoti kūno nebėra prasmės.

Sukrečiančią žinią patvirtino Klaipėdos policijos budėtojai ir Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas.

Netoli Šventosios esančiame vadinamajame neįgaliųjų paplūdimyje poilsiavo kauniečių šeima. Trylikametis maudėsi su tėvais.

Apie 15 val. gelbėtojai gavo pranešimą, kad vienu metu skęsta penki žmonės. Nuo jų iki artimiausio gelbėtojų posto buvo apie pustrečio kilometro. Atskubėjus į įvykio vietą padėti paaugliui buvo neįmanoma. Stipri srovė jį įtraukė į jūros gilumą.

Gelbėtojai vykdė paiešką, tačiau veltui.

„Ieškok neieškojęs, nerasi. Srovė labai didelė, jau tada galėjo nunešti 500–600 metrų, be to, praėjo daug laiko. Šiandien jis jau gali būti kur nors prie Palangos, gal prie tilto išmes“, – spėjo J. Pirožnikas.

Šeštadienį paplūdimiuose plevėsavo raudona vėliava, tačiau dažnas poilsiautojas ją ignoravo.

Šeštadienį Palangos gelbėtojai iš jūros ištraukė keturis skendusiuosius, penktadienį – šešis, du iš jų atsidūrė reanimacijoje.

„Visus varėme iš vandens, bet vos tik nusisukdavome, vėl eidavo į vandenį. Nieko nepadarysi. Jei žmogus pats nori nusiskandinti, tai jo niekas neišgelbės“, – sakė J. Pirožnikas.

Sekmadienį Palangos paplūdimiuose iškelta geltona vėliava. Tuo metu Klaipėdoje plevėsuoja raudona.

GALERIJA

  • Tragedija netoli Šventosios – jūra pasiglemžė kauniečio paauglio gyvybę
  • Tragedija netoli Šventosios – jūra pasiglemžė kauniečio paauglio gyvybę
  • Tragedija netoli Šventosios – jūra pasiglemžė kauniečio paauglio gyvybę
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

SVARBU

Kodėl žmonės masiškai skęsta? Gyvybiškai svarbi informacija Lietuvos žmonėms, medikams, gelbėtojams. 1.Kai maudantis, į bronchus papuola mažas LAŠELIS VANDENS (užspringsta),automatiškai blokuojamas plaučių oro įkvėpimo centras, esantis galvos smegenyse; 2. Žmogus negali įkvėpti oro, po 3-4 minučių uždusta. MIRTIS; 3.Kaip atblokuoti plaučių oro įkvėpimo centrą? Būtina pasistengti TRUMPAM apvirsti žemyn galva, kojos aukštai, galva apačioj. Tą veiksmą būtina padaryti iki 10 sekundžių. Plaučių oro įkvėpimo centras automatiškai įsijungs, galėsit, grįžę į normalią padėtį, įkvėpti oro. Pagarbiai Arvydas Damijonaitis, medicinos inžinierius.

...

Airija vieno juodadarbio neteko. :|

emigrantas

atvaziuoja is kaimu ir puola maudytis. Kvailiai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS