Uostamiesčio vagims parūpo klevo lapai | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESČIO VAGIMS PARŪPO KLEVO LAPAI

Pradedantieji uostamiesčio vairuotojai socialiniuose tinkluose dalijasi patirtimi apie prarastus klevo lapus. Naujokai įsitikinę, kad Klaipėdoje siautėja chuliganas ar maniakas, kuris vagia ne tik magnetinius naujoko vairuotojo ženklus, bet nulupa ir iš išorės priklijuotus žalio lapo lipdukus.

"Per trumpą laiką nuo mano mašinos pavogė tris lapus. Kiek galima? Jie kainuoja viso labo vieną eurą, kodėl kažkas taip elgiasi? Važinėsiu be lapo, man vis tiek", – "Facebook" forume guodėsi jauna vairuotoja.

Šis merginos pastebėjimas sulaukė daugybės atsiliepimų.

Pasirodo, magnetinius klevo lapus kažkas masiškai vagia. Tai liudijo visas būrys komentatorių.

Kiti forumo pašnekovai patarė baigus kelionę ženklą pačiai nusiimti, nepalikti jo pernakt, ypač centrinėje Klaipėdos dalyje.

Būta patarimų užsiklijuoti klevo lapą ant galinio automobilio lango iš salono pusės, tada nebūsią jokio rūpesčio.

Tačiau užklijuotą ženklą kažkada teks gramdyti, o tada jau gali būti vargo.

Pasirodo, tikrindami vairuotojų dokumentus kelių policininkai dažnai išgirsta pradedančių vairuotojų pasiteisinimą, kad naujoko ženklą buvo įsigiję, bet jį kažkas pavogė.

"Toks pasiteisinimas – dažniausias, – teigė uostamiesčio kelių policijos Kelių patrulių kuopos vadas Artūras Freitikas. – Dažniausiai naudojami magnetiniai ženklai. Juos laiko magnetas, todėl jie yra lengvai ir greitai nuimami. Kalbėdami apie vagystę, vairuotojai taip ginasi. Negalime sakyti, kad jais netikime, bet vairuotojas, prieš pradėdamas važiuoti, turi įsitikinti, kad ženklas yra, ir tik tada pradėti kelionę. Jeigu vagiami magnetiniai ženklai, galima juos užsidėti už stiklo. Dažniausiai tai rodo tik vairuotojo požiūrį."

Pirmą kartą nutvertam nepažymėjusiam automobilio klevo lapu pradedančiam vairuotojui pareiškiama žodinė pastaba arba oficialus įspėjimas, jis laikomas nuobauda ir yra fiksuojamas.

Todėl kitą kartą jau skiriama apie 10 eurų bauda.

Kalbėdami apie klevo lapus, vairuotojai dalijosi ir dar viena smulkmena – pasirodo, ne vienas pasigenda ir mažyčių užsukamų dangtelių, kuriais dengiami padangų ventiliai.

A.Freitikas suabejojo, ar jų dingimą galima būtų sieti su vagystėmis.

Tai toks smulkus ir mažai kainuojantis daiktelis, kad sunku būtų įsivaizduoti, jog kažkam ateitų į galvą juos vogti. Veikiausiai jie paprasčiausiai pametami.

Klevo lapo ženklu pradedantys vairuotojai privalo savo automobilius žymėti pirmus dvejus metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Laisvamanis.

Gal pas jus Klaipedoje ir chuliganas su amoniaku pakvipes,o pas mus Kaune tai patys klevukai maniakai,jiems su bimbalais ir dar uzsidejus toki zenkla,baisiausias pazeminimas,geriau jau su paspirtuku,taip kad ir tu lapeliu mazai pamatysi,o policijai tai mazas grobis,neverta terliotis....

:)

Ruduo, krenta ir lapai :))

jo

norėčiau pagaut tokį :D pacukai vagia juos, jiem prikolas čia :D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS