Uostamiestyje apvogta garsi papuošalų kūrėja | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESTYJE APVOGTA GARSI PAPUOŠALŲ KŪRĖJA

Automobilius per atstumą atrakinti galinčiais prietaisais apsiginklavę vagys toliau švarina klaipėdiečių ir miesto svečių automobilius. Įdomu, kad juos be kitų dalykų ypač domina foto technika.

Trečiadienį vakare pačiame Klaipėdos centre apvogtas automobilis „Toyota Avensis“, kuriuo į uostamiestį buvo atvykusi Kaune garsi papuošalų kūrėja Elvyra Monginienė ir jos draugai.

Nusikaltimas įvykdytas Žvejų gatvėje po 19 valandos. Tuo metu, kai papuošalų kūrėja, fotografas ir menininkės draugė fotografavo dirbinius, vagys įsibrovė į mašiną ir ją apvogė.

Kaip ir daugelis kitų tokiu pat būdu nukentėjusių asmenų, kaunietė iškart nesuprato, kad neteko mašinos salone paliktų daiktų.

Moteris vėliau pasakojo kažką negero pajutusi, kai įlipusi į automobilį užuodė svetimą kvapą. Apsižiūrėję bičiuliai pasigedo kelių brangių daiktų. Fotografas prarado fotoobjektyvą, papuošalų kūrėja pasigedo piniginės, kurioje buvo 500 eurų, o jos draugė – nešiojamąjį kompiuterį.

Mašinos savininkė bei jos bičiuliai buvo vos už pusšimčio metrų nuo automobilio. Jie yra įsitikinę, kad mašiną paliko užrakintą.

Klaipėdoje tai ne vienintelis atvejis, kai judrioje, žmonių pilnoje aikštelėje apvagiamas automobilis.

Kita pamėgta vagių vieta – Mažvydo alėjos vienas kiemų, kur dienomis daugybė vairuotojų palieka savo mašinas. Čia per kelis mėnesius būta net kelių tokio pat pobūdžio vagysčių. Du kartus nukentėjusieji pranešė policijai praradę fotografavimo techniką: droną, fotoobjektyvus.

Kol kas Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnams nepavyko nustatyti nė vieno vagies, nerasta ir dingusių daiktų.

Pareigūnai aiškina, kad ne visi nukentėjusieji yra įsitikinę, jog užrakino savo automobilius. Vienintelis pareigūnų patarimas – nepalikti mašinos salone jokių vertingų daiktų. Nusikaltimų analizė leidžia teigti, kad nusikaltėliai laukia aukų, stebi, kokius daiktus žmonės padeda į bagažinę, ar atidžiai užrakina mašiną. Todėl nerekomenduojama vertingų daiktų dėti ir į bagažinę.

Beje, vagys vis dar ieško grobio automobilių aikštelėje prie Olando kepurės. Šią vasarą būta ne vieno tokio atvejo.

Klaipėdos rajono policijos pareigūnai tikino, kad sutvarkius šią aikštelę joje bus įrengtos papildomos apsaugos priemonės. Kol kas kelininkai čia dar pluša, tad tikėtis ypatingo pareigūnų dėmesio šiai vietai dar neverta. Belieka neprarasti budrumo ir savo vertybes saugoti patiems. Patartina kiekvieną kartą rašyti pareiškimą policijai ir reikalauti rasti nusikaltėlius bei dingusius daiktus.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

kas kas?

papuosalu kureja? ahahaha

Ko ne Muchtaras

Beveik kaip Muchtaras, gali dirbti kita darba.....juokingai viska cia...

pupyte-supermamyte

svarbu,koks niuhas pas bobunaite,ilipusi uzuode svetimo kvapa,va cia tai uosle,bet kuo smirdejo zurnalist. neparase,tai yra svarbiausia,tai topu topas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS