Uostamiestyje naktį siautęs gaisras priminė Radviliškio tragediją | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESTYJE NAKTĮ SIAUTĘS GAISRAS PRIMINĖ RADVILIŠKIO TRAGEDIJĄ

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį miesto teritorijoje siautęs gaisras Baltijos prospekto ir Šilutės plento gyventojams priminė praėjusią savaitę Radviliškyje kilusį gaisrą. Dūmų tvaikas apėmė didžiulę gyvenamųjų namų teritoriją.

Skendėjo dūmuose

Gaisras kilo už prekybos centro „Banginis“, pramoninėje zonoje esančioje įmonės „Raguvilė“ teritorijoje. Ugnis pastebėta 18 val. 38 min.

Atvykę ugniagesiai išvydo atvira liepsna degančią 100 metrų ilgio medžio plaušo plokščių liekanų krūvą. Pasak Klaipėdos apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos operacijų vadovo Mindaugo Jovaišos, gamybinėje įmonėje nelaimės metu darbuotojų nebuvo.

„Beveik kaip Radviliškyje. Pietryčių vėjas, dūmus neša miesto link. Situacija įtempta, tačiau, laimei, pavyko išsaugoti šalia supiltą dar didesnę pjuvenų krūvą. Jei ir ji būtų užsidegusi, būtų liūdna“, – įvykio vietoje kalbėjo M.Jovaiša.

Dirbo 18 ugniagesių

Ugniagesiams teko plušėti iki pusės penkių ryto, kol galų gale pavyko užgesinti gaisrą.

„Paviršinis vandens pylimas tokiais atvejais nieko neduoda. Norint pasiekti giluminius gaisro židinius, reikia perkasti visą pjuvenų krūvą.

Įvykio vietoje dirbo įmonės krautuvas. Tokiais atvejais labai sunku gesinti. Tiek pjuvenas, tiek šieną, ar medžio drožles reikia perkasti“, – aiškino Klaipėdos apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos

Operacinio vadovavimo skyriaus viršininkas Tomas Endriulaitis.

Į įvykio vietą teko skubėti keturioms ugniagesių cisternoms. Dviejų cisternų komandos pylė perkasinėjamas pjuvenas, o tuo metu kiti du automobiliai pumpavo vandenį iš tolėliau esančių hidrantų.

Iš viso gaisravietėje dirbo 18 ugniagesių.

Įmonės atstovas, pasitikęs žurnalistus prie įmonės teritorijos vartų, nekomentavo situacijos. Paklausus ar turi versiją dėl kokios priežasties galėjo užsiplieksti ugnis, vyras tik gūžčiojo pečiais.

Kyla ne pirmas gaisras

Nacionalinio sveikatos centro Klaipėdos departamento Visuomenės sveikatos saugos skyriaus vedėja Asta Šlepetienė tikino, kad dėl apsinuodijimų dūmais pranešimų nebuvo gauta.

„Tačiau jei tai tokio didelis gaisras ir dar šalia gyvenamųjų rajonų, ar neturėjo būti informuota savivaldybė? Reikėtų pasiaiškinti situaciją“, – svarstė A.Šlepetienė.

Paaiškėjo, kad šioje teritorijoje siaučia ne pirmą kartą. Birželio pradžioje čia degė šiukšlės ir pjuvenos dideliame plote.

Tą kartą ugniagesiai taip pat plušėjo, kol nuomojamoje teritorijoje užgesino smilkstančią smulkintą biokuro medieną. Dar vienas židinys buvo presuotos plastmasės bei popieriaus krūvoje.

Liepsna – sandėliuke

Sekmadienį ugniagesiams dar tik įpusėjus darbus uostamiestyje siautusiame gaisre, buvo gautas pranešimas, kad dega namas Gargžduose.

Atvira liepsna užsidegė namo stogas. Tuo metu vieno aukšto su mansarda name buvo ir šeimininkai. Dėl patirto šoko medikų pagalbos prireikė

vyresnio amžiaus namo šeimininkui. Vyras pasijuto silpnai, medikai jam suleido raminamųjų.

Pasak ugniagesių, gaisro židinys buvęs mansardoje esančiame penkių kvadratinių metrų sandėliuke. Tačiau kas tiksliai sukėlė gaisrą, neaišku. Nelaimės metus nudegė 160 kvadratinių metrų ploto pastato stogas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS