Uostamiestyje vandalai demonstravo kojų jėgą | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESTYJE VANDALAI DEMONSTRAVO KOJŲ JĖGĄ

  • 15

Chuliganai vėl nusiaubė uostamiesčio paplūdimius. Savaitgalio išvakarėse buvo suniokota viena persirengimo kabina, nulaužtas vandens fontanėlis, pavogtas medinis gultas. Kiek anksčiau šiukšlių dėžės išvartytos Smiltynėje.

Išspyrė kabinos sieną

Paplūdimių prižiūrėtojams vasariškas savaitgalis prasidėjo nemaloniai. Pirmosios Melnragės paplūdimyje rasta suniokota persirengimo kabina, skirta neįgaliesiems. Išversta jos sienelė.

Panašu, kad vandalai šį kartą demonstravo kojų jėgą. Pirmosios Melnragės paplūdimyje nulaužtas ir vandens fontanėlis.

"Suniokotą inventorių radome šeštadienį ryte. Teko kviesti laisvadienį turėjusius darbuotojus, kad viskas būtų sutvarkyta. Oras geras, paplūdimyje žmonių yra, nepaliksi išlaužyto inventoriaus", – komentavo biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktorius Virginijus Urbonas.

Vadovas teigė, kad nakčiai yra užsukamas vanduo, tad nulaužus fontanėlį šis netekėjo.

Žalos patirta ir Girulių paplūdimyje. Iš čia pavogtas medinis gultas, skirtas neįgaliesiems.

Ne iš gero gyvenimo įrengsime vaizdo stebėjimo kameras.

"Tik įrengėme ir dingo. Bandėme ieškoti, gal kur nors numestas kopose, tačiau neradome. Kažkas pasisavino. Būtume dėkingi už bet kokią informaciją apie dingusį inventorių", – kalbėjo vadovas.

Didžiausia žala – moralinė

Keliomis dienomis anksčiau vandalai siautė ir Smiltynėje. Buvo išvartytos visos šiukšlių dėžės, pastatytos take, vedančiame į centrinį paplūdimį.

Paklaustas, ar turi kokių nors įtarimų, kas taip galėjo pasielgti, V. Urbonas atsakė: "Kas, kas, tik kvailiai. Baigsis mokslo metai profesinėse mokyklose, gal tokių atvejų sumažės. Vyresni tokių dalykų nebedaro, nors ir girtauja paplūdimiuose."

V. Urbonas dar negalėjo pasakyti, kokio dydžio nuostolių vandalai pridarė šį kartą.

"Didžiausia žala – moralinė, o ne sugadintas daiktas. Žmonės dirbo, stengėsi, o kažkas be jokio gailesčio viską suniokojo. Turėjome kviestis laisvadienį turinčius darbuotojus, kad viską sutvarkytų. Juk ne visi gali atvažiuoti. Ir poilsiautojai kurį laiką negalėjo naudotis inventoriumi. Viską sunku suskaičiuoti ir įvertinti. Svarbu ne tik sugadintas daiktas", – pabrėžė vadovas.

Rengiasi montuoti kameras

Tai ne pirmas išpuolis uostamiesčio paplūdimiuose šiemet. Kitas vandalizmo aktas užfiksuotas prieš vasaros sezono pradžią.

Paplūdimiuose buvo suniokoti neseniai įrengti suoliukai, dingo mediena, buvo nuverstas tualetas, atsukti ir pavogti gelbėtojų stebėjimo bokštelių varžtai, pridaryta daugiau žalos.

"Greičiau būtų sumontuotos vaizdo stebėjimo kameros. Gal tada vandalizmo aktų būtų mažiau. Veikiausiai kameros drausmintų jaunuolius", – vylėsi direktorius.

Biudžetinė įstaiga "Klaipėdos paplūdimiai" konkurso būdu jau turi išrinkusi įmonę, kuri montuos vaizdo stebėjimo kameras. Laukiama, kol bus gautas leidimas stebėti ir kaupti duomenis.

Tikimasi, kad vaizdo stebėjimo kameros bus sumontuotos iki birželio vidurio. Pirmiausia šie įrenginiai turėtų atsirasti Antrosios Melnragės ir Smiltynės centriniuose paplūdimiuose.

"Klaipėdos paplūdimių" nuotr.

Drausmintų išsišokėlius

Dėl vaizdo stebėjimo kamerų įrengimo pliažuose vyrauja skirtingos nuomonės, tačiau po vandalizmo aktų dauguma įsitikina, kad šios reikalingos.

"Aš ir pats nenorėčiau, kad mane filmuotų pliaže, bet kad kitaip jau neįmanoma. Ne iš gero gyvenimo įrengsime vaizdo stebėjimo kameras. Reikia sustabdyti vandalus. Mums aktualiausia apsaugoti turtą, turėti galimybę pasižiūrėti, kas dėjosi tamsiuoju paros metu. Gal vaizdo medžiaga padėtų nustatyti vandalus", – pabrėžė vadovas.

Paplūdimiuose besilankantys klaipėdiečiai negailėjo karčių žodžių niokotojams.

"Jei pavyks sugauti tuos berniukus, reikėtų jiems skirti viešuosius darbus – visą vasarą dirbti, rūpintis inventoriumi paplūdimiuose. Gal tada jie suprastų, kaip žmonės sunkiai dirba, kad sukurtų gerovę lankytojams", – tvirtino vienas vyras.

Paplūdimių prižiūrėtojai buvo pranešę apie prieš sezoną įvykusį vandalizmo aktą paplūdimyje. Kol kas turtą niokoję asmenys nenustatyti.

GALERIJA

  • Suniokojo: nulaužtas ir Pirmosios Melnragės paplūdimyje stovėjęs vandens fontanėlis.
  • Užkliuvo: Smiltynėje buvo išvartytos visos prie tako pastatytos šiukšlių dėžės.
  • Dingo: iš Girulių paplūdimio pavogtas medinis gultas.
  • Jėga: vandalai išspyrė persirengimo kabinos sienelę.
  • Jėga: vandalai išspyrė persirengimo kabinos sienelę.
"Klaipėdos paplūdimių" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

R.

Įrengus kameras, nerašykit Kur. Nes dings ir kameros. O smąginas žemaitukų mužikėliai. Kiekvieną sąvaitgalį dabar važiuos . O kur Klaipėdos Milicninkiukai, turi SVARBESNIŲ DARBŲ ?

Komentuoju

Gyvenu tvarkingoje laiptinėje. Kaimynai geri. Tačiau kažkieno gyvūnas kartą per savaitę kakuoja, ir šeimininkas nevalo pridaryto šudo. I ji įlenda kiti gyventojai... Kartą, matyt kažkas sužinojo kieno čia augintinis, ir ištepė duris ir kilimą tuo šudu. Po tokio atsakymo šuduko laiptinėje nebematom.... Gal ir čia reikėtu rasti tuos erelius, ir įspirti į galvą? Tikiu, kad padės. Man kojos stiprios. Kvieskit :)

Anonimas

Cia kurvos Putino darbas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS