Užpulto vaiko praeiviai ginti neskubėjo | KaunoDiena.lt

UŽPULTO VAIKO PRAEIVIAI GINTI NESKUBĖJO

Klaipėdoje dienos metu užpultas prie viešojo transporto stotelės autobuso laukęs mažametis. Nė vienas iš įvykį stebėjusių liudininkų ginti šoką patyrusio berniuko nestojo, mat patys baiminosi nevaldomo užpuoliko įniršio. Į įvykio vietą atskubėjusi mama pati kibo nedorėliui į atlapus.

Krūtinėje apmirė širdis

Dienos metu Ligoninės autobusų stotelėje buvo užpultas iš mokyklos namo grįžtantis dešimtmetis.

Pasibaigus pamokoms, kaip ir kasdien, vaikas patraukė į autobusų stotelę laukti autobuso, kur ir susidūrė su neadekvačiai besielgiančiu vyru.

"Sūnus iš mokyklos namo grįžta autobusu. Slaugau neseniai insultą patyrusią mamą, tad neturiu galimybės kaskart vaiko parsivežti. Kelionė autobusu užtrunka neilgai, vaikas – savarankiškas", – pasakojo klaipėdietė mama.

Autobusų stotelėje prie berniuko priėjo apie 25 metų amžiaus vyras.

Užpuolikas vaiką ėmė stumdyti, nerišliai murmėdamas kažko reikalauti, užspeitė į kampą ir neleido ištrūkti.

Kadangi vyras sunkiai orientavosi aplinkoje, dešimtmetis spėjo iš striukės kišenės išsitraukti mobilųjį telefoną ir paskambinti mamai.

Tą sekundę širdis krūtinėje apmirė.

"Atsiliepusi išgirdau verkiantį ir pagalbos prašantį sūnaus balsą. Tą sekundę širdis krūtinėje apmirė", – prisiminė klaipėdietė.

Nedorėlį pamokė smūgiais

Į stotelę atskubėjusi klaipėdietė puolė gelbėti šoką patyrusį vaiką.

"Šokau į automobilį ir atlėkiau į vietą. Stotelėje pamačiau, kaip kažkoks vyras tampo mano vaiką. Kraujas tiesiog užvirė. Nežinau, iš kur tuo metu atsirado jėgų, tačiau kibau užpuolikui į atlapus. Pagrasinau, jog jeigu dar kartą palies mano vaiką, geruoju jam nesibaigs", – prisiminė berniuką gynusi mama.

Klaipėdietei kilo įtarimų, jog asmuo galėjo būti apsvaigęs.

"Įtariu, kad jis galėjo būti pavartojęs narkotikų. Alkoholiu nedvelkė, tačiau vyras kalbėjo nesuprantamai, už savo veiksmus atsakyti negalėjo", – prisiminė moteris.

Stebėtojai liko abejingi

Anot mamos, įvykį matė metro atstumu nuo stotelės stovėję ir autobuso lūkuriavę trys suaugusieji.

Vis dėlto į verkiančio vaiko pagalbos šauksmą nė vienas iš jų neatsiliepė.

"Išvydusi situaciją, pasibaisėjau. Mano vaiką stotelėje skriaudė, o šalia stovėję žmonės apsimetė, jog nieko nemato ir negirdi. Nejaugi jie neturi savo vaikų ar anūkų? Kaip šie stebėtojai reaguotų, jeigu jų vaiką viešumoje draskytų, o praeiviai ausis ir akis užsidengtų?" – retoriškai klausė pasipiktinusi mama.

Anot pašnekovės, vaikas šiuo metu jaučiasi gerai, tačiau patirto išgąsčio ir žmonių abejingumo nepamirš dar ilgai.

Rašyti komentarą
Komentarai (43)

Mokytoja

Abejingumas...

Mama

Mane kažkada užpuolė prie pat stotelės, kurioje stovėjo kokių 30-40 žmonių. Visi apsimetė, kad nemato... Tikėjausi, kad situacija pasikeitė :(

Mama

Butu tas parazitas papuoles man i rankas.Neatsimintu kada gimes ir kokioj planetoj gyvena. KOVOKIM IR UZ SAVUS IR UZ SVETIMUS VAIKUS!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS