Vairuotojams – griežtesni reikalavimai | KaunoDiena.lt

VAIRUOTOJAMS – GRIEŽTESNI REIKALAVIMAI

Nuo sausio 1-osios įsigaliojo griežtesni reikalavimai vairuotojams. Nuo šiol 0 promilių ribos negalės peržengi motorinių transporto priemonių ir nepatyrę vairuotojai.

Tačiau baudos balų sistemos vairuotojai kol kas išvengs, nes Seimas gruodžio mėnesį nepritarė kodekso pataisoms, kurios grąžintų baudos balų sistemą.

Pagal nuo šių metų įsigaliosiančias Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisas, atsakomybė didinama tiems vairuotojams, kurie neturi dvejų metų vairavimo stažo. Jie į gatves galės išriedėti tik būdami visiškai blaivūs.

Turintiems vairavimo stažą iki dvejų metų už neblaivumą iki 0,4 promilės bus skiriama 231–289 eurų bauda. Viršijus šią ribą ir nustačius vidutinį arba sunkų girtumo laipsnį, grėstų 579–868 eurų bauda bei vairuotojo pažymėjimo praradimas 24–36 mėn.

Griežtesni reikalavimai bus taikomi ir taksi automobilių vairuotojams. Sankcijos sunkės transporto priemonių, kurių didžiausioji leidžiamoji masė didesnė kaip 3,5 t, vairuotojams bei vairuojantiesiems transporto priemones, kurios turi daugiau kaip 9 sėdimąsias vietas, taip pat transporto priemonių, kuriomis vežami pavojingi kroviniai, vairuotojams.

Mopedų, motociklų, triračių, lengvųjų keturračių, keturračių, galingųjų keturračių, transporto priemonių vairuotojai prie vairo galės sėsti taip pat tik būdami visiškai blaivūs.

Klaipėdos kelių policijos biuro pareigūnai primena, kad tamsiu paros metu didžiausiu galvos skausmu tampa pėstieji. Už Kelių eismo taisyklių pažeidimus pėstiesiems taip pat gresia baudos. Už tai, kad tamsiu paros metu pėsčiasis nedėvėjo atšvaito, jam grėstų 23–40 eurų bauda.

Dviratininkai taip pat bauginami nemažomis baudomis. Už lengvą girtumo laipsnį dviratininkui gresia 86–144 eurų bauda. Už sunkų apgirtimą – 144–202 eurų bauda.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jo

nors karta protas nugalejo o ne policine valstybe su tais balais kokius noredavo tokius rasydavo gryna nesamone tie balai nagli policajai is dangaus irasydavo desimt balu o kai dabar siule tai visai nesamones

SUSIJUSIOS NAUJIENOS