Žmonos žudiko versija: ji pati kalta | KaunoDiena.lt

ŽMONOS ŽUDIKO VERSIJA: JI PATI KALTA

Antradienio rytą vieninteliu smūgiu į krūtinę žmoną nužudęs 44 metų Jonas Zeniauskas ketvirtadienį prabilo teismo salėje. Vyras aiškino, kad tai jis esą buvęs užguitas, nuolat išvarinėjamas iš namų, o kantrybė trūkusi sužinojus, kad žmona turi kitą.

Kraupiu nusikaltimu kaltinamam J.Zeniauskui gresia nuo 8 iki 20 metų kalėjimas arba įkalinimas iki gyvos galvos. Vyras kaltę pripažįsta, lyg ir prasitaria, kad gailisi dėl to kas įvyko, tačiau pateikė savą nusikaltimo motyvų versiją.

„Šeimoje atsitiko daug problemų. Ir su alkoholiu. Žmona buvo ne vieną kartą namuose blaivinama. Dėl visų tų dalykų vaikai pradėjo kaltinti mane. Pradėjo su manimi nebendrauti, atiminėjo raktus“, – teisiamųjų suole kalbėjo vyras.

J.Zeniauskas užsiminė, kad jam ypač skaudu buvo dėl to, kad jo šeima nekvietė net į gimtadienius.

„Atėmė piniginę, banko korteles, raktus“, – guodėsi žudikas.

J.Zeniauskas apklausų metu mėgino save parodyti aukos vaidmenyje. Vyras aiškino, kad vienoje žinomoje gamykloje dirbo gamybinės linijos prižiūrėtoju, turėjo aukštąjį išsilavinimą, o į rankas gaudavo 1,5 tūkst. eurų algą.

Jį skaudino tai, kad net ir pašlijus santykiams su žmona jis ir toliau mokėjo tris kreditus. Vieną jų jis esą ėmė žmonos dukrai, kurią įvaikino, kai dar buvo treji metukai. Esą dukros poreikiams vyras iš banko pasiskolino 20 tūkst. eurų.

„Ji viską iš manęs atėmė, kad tik niekur neičiau“, – aiškino J.Zeniauskas.

Paklaustas kodėl griebėsi žmogžudystės, J.Zeniauskas tarstelėjo, kad norėjo ir pats pasitraukti iš gyvenimo.

„Aš prašiau, kad leistų išsiskirti. O ryte atsikėlęs, sutikau ją laiptinėje. Tačiau taip viskas žaibiškai gavosi. Supykau, nes prieš tai be kelnių lakčiau po rajoną, buvau išvarytas iš namų. Išvarytas, išvarytas, išvarytas ir vėl išvarytas. Na kiek aš galiu tęsti tai? Prašiau gražiai, sakiau išsiskiriame gražiai. Ne. Sako, palauk pusę metų, jai reikia apsispręsti. Gyvensime kartu, ar negyvensime“, – nuoskaudas liejo J.Zeniauskas.

J.Zeniauskas tikino, jog žmonai sakęs, kad pusmetis – ne išeitis.

„Pasakiau, kad jei nori dar pusę metų būti atskirai, tai mes daugiau nesusitiksime. Prašiau skirtis civilizuotai ir gražiai“, – aiškino J.Zeniauskas.

Vyras tyrėjams pabrėžė, kad butas, kuriame gyveno šeima, nuosavybės teise priklauso abiems sutuoktiniams, tad jis jautė nuoskaudą, kad buvo išvaromas.

Aiškinantis ar tik ne alkoholis buvo tragedijos priežastimi, J.Zeniauskas pripažino gėręs, tačiau priklausomybe kaltino ir žmoną.

Kaltinamojo advokatas Antanas Lekstutis pasakojo, kad jo ginamasis prisipažino supavyduliavęs dėl neva jį pasiekusios žinios, kad žmona susirado kitą gerbėją.

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Jurij Petuchov svarstė, kad tai kažin ar gali būti vertinama, kaip rimčiausias motyvas.

„Kas ką norėjo, tas tą turėjo. Tai dar nereiškia, kad galima žudyti žmogų“, – tarstelėjo prokuroras.

Advokatas aiškino, kad tragedijos rytą, J.Zeniauskas naktį praleido sandėliuke.

„Tai ant kilimėlio, tai sandėliuke jis miegodavo. Jis juk bute turėjo teisę gyventi, bendrasavininkis buvo. Nėra duomenų, kad jam buvo uždrausta artintis prie jos. Jis skundėsi, kad vos tik pareidavo namo, žmona kviesdavo policiją ir jį areštuodavo“, – tikino advokatas A.Lekstutis.

Po pirminių apklausų paaiškėjo, kad J.Zeniauskas, nužudęs žmoną, pėsčiomis patraukė Dituvos sodų link. Vyras aiškina, kad nusikaltimo įrankį peilį pametė kažkur pakeliui beeidamas.

Vyras sulaikymo metu buvo neblaivus. Sulaikant jam nustatytas virš 2 prom. girtumas.

Klaipėdos apylinkės teismas leido J.Zeniauską suimti trims mėnesiams.

GALERIJA

  • Žmonos žudiko versija: ji pati kalta
  • Žmonos žudiko versija: ji pati kalta
  • Žmonos žudiko versija: ji pati kalta
  • Žmonos žudiko versija: ji pati kalta
  • Žmonos žudiko versija: ji pati kalta
  • Žmonos žudiko versija: ji pati kalta
  • Žmonos žudiko versija: ji pati kalta
  • Žmonos žudiko versija: ji pati kalta
  • Žmonos žudiko versija: ji pati kalta
  • Žmonos žudiko versija: ji pati kalta
  • Žmonos žudiko versija: ji pati kalta
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (21)

bobos buna dazniausiai kaltos

o vyrai tada nesusivaldo...as savo teva irgi tramdziau nes butu uzmuses savo zmona nes bjauri ir nagla gyvate

Kiemo draugas

Baisi tragedija. Kaip iki to galėjo prieiti? Gerai pažinojau Joną. Jonas - labai geras ir nuoširdus žmogus. Neteisinu jo, nusikaltimas yra nusikaltimas. Jeigu žmona taip ujo, varė iš namų - reikėjo paprasčiausiai išeiti iš namų, išsiskirti ir pasidalinti turtą. Viso to galima buvo išvengti. O dabar ir vaikų mama negyva, ir vaikai našlaičiai, ir Jonas kalėjime. Stiprybės vaikams.

Pažįstu jį

Gaila, kad jam taip susisuko protas. Augom viename kieme, mokėmės toje pačioje mokykloje. Visada malonus, paslaugus, draugiškas, į pešrynes nesiveldavo. Ir suaugęs visoms kaimynėms padėdavo sunesnes tašes panešti, visiems padėdavo Rūpinosi sunkiai vaikštančia mama. Valdingesnės moteris lengvai tokius užuja. Ir alkoholis dėl to atsirado, kad jautėssi daugiau duodąs, nei pats gauna..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS