„Žolininkai“ nervina gyventojus: balkonuose nesibaimindami rūko beveik kiekvieną vakarą | KaunoDiena.lt

„ŽOLININKAI“ NERVINA GYVENTOJUS: BALKONUOSE NESIBAIMINDAMI RŪKO BEVEIK KIEKVIENĄ VAKARĄ

Į kai kurių klaipėdiečių butus nuolat sklinda nemalonus narkotinių medžiagų kvapas – „žolininkai“ balkonuose nesibaimindami rūko beveik kiekvieną vakarą. Aitrus dvokas jaučiasi net įėjus į tokio daugiabučio namo laiptinę.

Į namus – it įkaušęs

Problema pasiskundė anonimu norėjęs išlikti klaipėdietis socialinio tinklo grupėje „Debreceno“. Jam pritarė nemaža dalis gyventojų.

„Būsiu nepopuliarus šiuo klausimu anoniminis dalyvis, bet noriu pasitarti. Kiekvieną vakarą „žolininkai“ aplink namus „gaivinasi“ žolelėmis. Kvapas man nepriimtinas, ką padarysi. Kaip juos nuvilioti bent į kiemą, toliau nuo namo? Yra ir suoliukas patogus. Bet, matyt, balkone gal patogiau. Aš suprantu, kad jiems norisi, jų pasirinkimo teisė, bet ir kiti turi teisę nekvėpuoti žolelėmis, kai nenori, neturi slogų (manau, humoras bus suprastas)“, – vylėsi gyventojas.

„Tai ne tik į balkoną įeini ir silpna darosi, o jeigu dar lifto sugalvoji palaukti, į namus pareini kaip įkaušęs“, – pritarė viena moteris.

Siūlo susitarti gražiuoju

Klaipėdiečiai komentavo, kad visada galima pasikalbėti su kaimynais ir pabandyti susitarti.

Kiti patarė kreiptis į namo administratorių. Dar kiti priminė, kad balkonuose rūkyti draudžiama, tad rūkalius gali bausti ir pareigūnai.

Anot Klaipėdos policijos komisariato pareigūnų, policija reaguoja į kiekvieną tinkamai užregistruotą pranešimą ar gautą informaciją įstatymuose nustatyta tvarka.

Tada tikslinamos ir aplinkybės, o jei užfiksuojamas pažeidimas – taikoma atsakomybė.

Asta Kažukauskienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Surašė 205 protokolus

Tad gyventojui pasiskundus ir nurodžius, iš kurio buto sklinda kvapas, nurodant narkotines medžiagas vartojusius asmenis, šiems gali būti taikomos baudos.

Jei asmuo yra nepilnametis, visi procesiniai veiksmai atliekami dalyvaujant tėvams, globėjams ar atstovams.

„Jei tikrinant asmenis, kurių elgesys sukėlė įtarimų, dalinės apžiūros metu, randama įtartinų, galbūt narkotinių ar psichotropinių medžiagų, pradedamas ikiteisminis tyrimas. Jei tokių nerandama, tačiau įtariama, kad asmuo gali būti apsvaigęs nuo tokio pobūdžio medžiagų, atlikus tą įrodančius tyrimus, asmeniui gresia administracinė atsakomybė. Jei asmuo yra nepilnametis, visi procesiniai veiksmai atliekami dalyvaujant tėvams, globėjams ar atstovams. Už tokio pobūdžio nusižengimą atsako asmenys, sulaukę 16 metų“, – teigė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK PK) Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Asta Kažukauskienė.

Klaipėdos apskrities VPK PK Informacijos analizės skyriaus duomenimis, 2023 m. nuo sausio 1 d. iki lapkričio 22 d. uostamiestyje už narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vartojimą be gydytojo paskyrimo, pagal Administracinių nusižengimų kodekso 71 straipsnį, surašyti 205 administracinio nusižengimo protokolai, tarp jų – dešimt protokolų surašyta asmenims nuo 16 iki 18 m.

A. Kažukauskienė patikslino, kad pradėjus ikiteisminį tyrimą, asmeniui gresia baudžiamoji atsakomybė.

Klaipėdos apskrities VPK KP Informacijos analizės skyriaus duomenimis, nuo šių metų sausio 1 d. iki lapkričio 26 d. Klaipėdoje dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti buvo pradėti 195 ikiteisminiai tyrimai (pagal Baudžiamojo kodekso 259 str.).

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

udėtinga, bet skųskitės

Policija reaguos, tik nebijokite skšstis. O toks kvapas labai labai šlykštus.Bendrijose tokių problemų nėra.

Anonimas

Uždrauskit kaiušinienę su svogūnais!!! nes baisiai smird tiek laiptinėj tiek iki namų kvapas baisus atein per ventiliacine.

Yes

Jie traukia užsidarę langus. Tada per ventiliacijos angas tas brudas eina į kitas, ne jų patalpas. Jie nuo to kainuoja, nes ieško naujų rinkų. O gal iš aukšto virš jų lavonu virtusi 70metė užeis savo dukroms pramogų užsakyti? Vis viena turguje biznio nėra, o čia, štai... pinigai į saują ir per balkoną bet iš pirmo aukšto gali pasiimti ir žolę, ir užmokestį, ir drabužius į .ransvestitų balių Žvejų bardake Debreceno g, kur ir psichė už dyką paskaitas apie analinį su šuniuku praves.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS