Bailumas – tarsi virusas | KaunoDiena.lt

BAILUMAS – TARSI VIRUSAS

Bailumas, kaip koronavirusas, jis plinta nevaldomai, todėl ir žaliųjų rodyklių prie šviesoforų negali sugrąžinti be "šventos" valdininko rankos palaiminimo iš Vilniaus. Gėda. Valdininkai dirba valdiškai, lyg atbulomis rankomis, o paskui dejuoja, kad miesto žmonės jų nesupranta.

Stasys

Iškasė ir pamiršo

Gyvename Melnragėje, Molo gatvėje, kur dar nuo pernai pavasario yra iškasta duobė, įmontuoti kažkokie kabeliai, ir viskas palikta likimo valiai. Tikėjome, kad vasarą sutvarkys, bet niekas nepasirodė. Dabar prasidėjo jau žiema, galbūt pasnigs, ir mūsų gatvė taps aklaviete, nes tą išknistą vietą galbūt užpustys, ji taps neišvažiuojama. Niekaip nesuprantu, kodėl kažkas nepabaigia darbo? Neaišku, kam visa tai priklauso ir kas turėtų viską sutvarkyti.

Gyventoja

Nubaudė patys save

Šiuo karantino laikotarpiu visi turime nešioti veido kaukes arba apsauginius skydelius. Tokius skydelius ant veido turi užsidėjusios vaistininkės, parduotuvių kasininkės. Tokį skydelį nešioju ir aš. Tik štai į vieną prekybos centrą manęs su juo neįleido, reikalavo, kad užsidėčiau veido kaukę, nors pačios darbuotojos buvo su tokiais pat skydeliais. Ką gi, parduotuvių daug, jei kabinėjasi dėl tokių niekų, galime nueiti ir į kitą prekybos centrą. Tokiais draudimais jie patys save nubaudė, ne mane. Tiesiog neteko dar vieno kliento.

Alfonsas

Šunys šlapinasi ant žmonių kaulų

"Klaipėdoje" skaičiau, kad Skulptūrų parke rengiami reidai ir gaudomi klaipėdiečiai, šioje draudžiamoje vietoje vedžiojantys savo augintinius. Labai teisingai. Juk čia kažkada buvo kapinės, žemėje liko daugybė mirusių žmonių kaulų, o nesusipratėliai leidžia ant jų šlapintis ir tuštintis savo šunėkams. Teko matyti, kad ir gyvūnų išmatų tie ponai nesurenka, apsimeta, kad nemato, ką veikia jų "šventa nuosavybė". Tai yra baisu. Ir pasakyti nieko negali, nes tuoj pasiūlo: "Dink iš čia." Nors reidai vyko, vis tiek vos ne kasdien šioje vietoje matau vedžiojamus augintinius. Manau, reikia bausti jų šeimininkus dar griežčiau.

Marija

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Gyvenkime, o ne pykime ant visų ir visur

Marija, jeigu pasidomėsite dar seniau, tai visas miestas kapinės...

Kartais perdėtas rūpestis

Uždarytos kapinės, nejaugi visą gyvenimą tik raudosime...

Marijai

Be aprašytųjų buvusiu kapinių Kaipėdos senojoje miesto dalyje yra dar 6 istorinės kapinės. K ir D pastatai yra kažkur netoli Naujojo Sodo gatvės,kuri atsirado panaikinus miesto kapines ir įrengus ten alėjas pasivaikščiojimams. Liuteroniškoje visuomenėje kapinės ilgiau nei 100 metų neveikdavo. Jos būdavo naikinamos, atsižvelgiant į miesto poreikius. Susiraskite A. Tatorio knygą "Senoji Klaipėda" ir "apsišvieskite", tuščiai nepamokslavusi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS