39-metės rekordas: 38 vaikai | KaunoDiena.lt

39-METĖS REKORDAS: 38 VAIKAI

Keturis kartus trynukai, po tris sykius – ketvertukai ir dvynukai.

Iš viso pagimdyti 44 vaikai. Šeši neišgyveno. 38 palikuonys nuo 5 mėnesių iki 23 metų: 28 sūnūs, 10 dukterų. Toks fenomenalaus vaisingumo rekordas priklauso 39-erių Mariamai Nabatantsi iš Ugandos.

Vaisingiausios Rytų Afrikos motinos titulą pelniusi moteris tiek atžalų sulaukė nuo vieno vyro, kuris prieš pusmetį ją paliko.

Moteris, atviraudama su žiniasklaidininkais, neslėpė savo gyvenimo užkulisių. Turėjo ištekėti, kai buvo 13-metė. Apie laimingą santuoką teko užmiršti – reikėjo kentėti vyro tirono išpuolius. Buvo liepta sėdėti namie ir gimdyti vaikus. Beveik visi jie gimė natūraliai, tik jauniausias pasirodė po cezario pjūvio.

Nors tai ir keista, pati moteris savo fenomenaliu vaisingumu susirūpino gimus 23-iajam vaikui. Vietos gydytojai negalėjo paaiškinti.

Kai tėvas paliko šeimą ir atsisakė remti finansiškai, Mariam buvo įsitikinusi, kad palikti vaikus be tėviško švelnumo – didelė nuodėmė. Suprasdama, kokie laukia sunkumai, mama paprašė tautiečių pagalbos. Buvo sukurtas internetinis puslapis, kuriame geri žmonės gali sužinoti apie daugiavaikę šeimą bei galimybes ją paremti.

Ne juokas – gausiam būriui kasdien reikia 22 kg duonos, 7 kg pupelių, 2,5 kg cukraus.

Mama nori, kad vaikai būtų išsilavinę. 14 iš jų lanko pradinę mokyklą, 10 – vidurinę. Tai nepigu. Kasmet atžalų lavinimui Miriam turi sumokėti 1,5 tūkst. JAV dolerių.

Ne vienam "Kokteilio" skaitytojui knieti paklausti: "Kam gimdyti tiek daug vaikų ir sukelti sau tiek problemų"?

Tačiau kai kuriose Afrikos šalyse moterys yra patriarchalinės sistemos įkaitai ir retai gali pasisakyti apie vaikus. M.Nabatantsi bando įrodyti, kad net beviltiškoje situacijoje yra vietos tikėjimui ir gėriui.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Laima

tai juk gerai kad gimdo-kiek dievas dave,uzaugs ir viskas bus gerai..

Dj

Kauniete- va del tokiu kaip tu, pasaulis ir eina subinen.

Kauniete

Prigimdo ubagu ir kiti turi jiems padeti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS